Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Tu știi ce face copilul tău? O fată de 13 ani s-a întâlnit cu un bărbat cunoscut pe facebook și a întreținut cu el relații sexuale

Un bărbat de 35 de ani a plecat probabil de la premisa că vârsta este doar un număr în momentul în care a consumat o relație de iubire cu o fată de 13 ani, urmarea gestului său putând fi interpretată ca fiind aceea că… și închisoarea e doar o încăpere. Bărbatul, originar din Galați și care în 2021 lucra ca zilier la o fermă, a fost condamnat anul acesta în Vrancea la închisoare cu executare pentru act sexual cu un minor. Cercetările în dosar au plecat după ce tatăl fetei a sesizat dispariția acesteia prin apel la 112, în timpul anchetei stabilindu-se că minora plecase de bună-voie de acasă pentru a se întâlni cu inculpatul, pe care îl considera iubitul său. Astfel, fata a luat bani din casă fără știrea părinților și a plecat cu microbuzul spre Focșani, unde s-a întâlnit cu bărbatul pe care îl cunoscuse pe Facebook cu doar câteva săptămâni în urmă. De aici, cei doi au plecat spre ferma unde muncea acesta ca zilier, unde au stat împreună o zi și o noapte. În această perioadă, au întreținut două relații sexuale, după care povestea de iubire s-a încheiat.

Între timp, gălățeanul auzise că fata era căutată de părinți și poliție, astfel că a doua zi i-a dat 250 de lei și a condus-o la microbuz, fata ajungând astfel acasă. Tot în timpul anchetei s-a mai stabilit că bărbatul știa perfect că fata are doar 13 ani, însă îi ascunsese acesteia vârsta sa reală, spunându-i că are 20 de ani, și nu 34. În primăvara anului trecut ancheta a fost finalizată, gălățeanul a fost trimis în judecată, iar la începutul acestui an a fost pronunțată o primă sentință: „(…) condamnă pe inculpatul (…) la pedeapsa de 3 ani și 4 luni închisoare pentru act sexual cu minor în formă continuată (două acte materiale), (…) dispune prelevarea probelor biologice de la inculpatul (…), în vederea introducerii profilului genetic în Sistemul Național de Date Genetice Judiciare. Ia act că persoana vătămată (…) nu s-a constituit parte civilă în cauză. (…) obligă inculpatul la plata sumei de 600 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat, din care suma de 500 de lei este aferentă urmăririi penale, 100 lei aferentă judecății. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la data comunicării hotărârii”, se arată în hotărârea instanței.

Sursa foto: pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?