Ediția: Marți 16 aprilie 2024 Nr. 6605
Ediția: Marți 16 aprilie 2024 Nr. 6605

Brăila: Noi restricţii de circulaţie în zona şantierului Podului suspendat peste Dunăre

Reprezentanţii constructorilor Podului suspendat peste Dunăre au anunţat luni că în zona şantierului vor fi impuse noi restricţii de circulaţie începând cu data de 27 ianuarie.Dorim să aducem la cunoştinţa participanţilor la trafic şi a riveranilor faptul că, începând cu data de 27 ianuarie, vor fi impuse restricţii de circulaţie suplimentare celor deja comunicate, ca urmare a lucrărilor de terasament ce urmează să fie efectuate în zona trecere nivel calea ferată şi Calea Galaţi. Traficul rutier pentru accesul la proprietăţi se va desfăşura pe strada Bacului cu descărcare în şoseaua Baldovineşti‟, a precizat reprezentantul antreprenorului, ing. Viorel Eşanu.

Potrivit acestuia, DN 2B va fi tranzitat pe sectorul cuprins între intersecţia cu şoseaua Baldovineşti şi intersecţia cu DC 10, iar traseul ocolitor va continua cu DJ 221B până la Calea Galaţi. *** Licitaţia pentru realizarea Podului suspendat peste Dunăre, cea mai mare lucrare de infrastructură din România din ultimii 30 de ani, a fost câştigată, în ianuarie 2018, de asocierea a două firme – una din Italia şi cealaltă din Japonia, iar contractul prevede ca lucrarea să se finalizeze în 2023, în condiţiile în care 18 luni sunt alocate pentru proiectare, iar 36 de luni pentru execuţie.

Pentru acest obiectiv au fost alocate fonduri nerambursabile în valoare de aproximativ 363 de milioane de euro, din Fondul European de Dezvoltare Regională, bani care vor fi folosiţi atât pentru construirea podului, cât şi pentru realizarea unei reţele de drumuri de 23 de kilometri, care vor face legătura cu podul. Podul suspendat peste Dunăre va avea o lungime de 1.974 de metri, dintre care 1.120 de metri reprezintă deschiderea centrală, la care se adaugă două deschideri laterale de 489 de metri pe malul dinspre Brăila şi 364 de metri pe malul dinspre Tulcea.

La momentul finalizării, va fi al treilea pod din Europa din punct de vedere al deschiderii centrale şi al lungimii. Lăţimea totală va fi de 31 de metri şi va cuprinde patru benzi de circulaţie a câte 3,50 metri lăţime fiecare, patru benzi de încadrare a câte 0,5 metri lăţime fiecare, două acostamente de 1,50 metri lăţime şi o zonă mediană cu lăţimea de 3 metri. La acestea se adaugă, de o parte şi de alta, două benzi adiţionale pentru trafic pietonal, biciclete şi întreţinere, trotuarele urmând să aibă 2,80 metri fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?