Provincialii, Subcarpați, Irina Rimes, pe lista artiștilor propuși pentru Campania antidrog „Eu, tu, noi, liberi!” din Focșani

0
1632

Consilierii locali vor decide, la prima ședință din acest an a Consiliului Local, aprobarea participării Municipiului Focșani în calitate de organizator la realizarea proiectului de prevenire și reducere a consumului de substanțe psihoactive „Eu, tu, noi, liberi!” în judeţul Vrancea. Proiectul va fi realizat în parteneriat cu Asociația ”The Gentlemen Bikers”, în colaborare cu Consiliul Județean Vrancea, Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” Iași, Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul Școlar Județean, Teatrul Municipal „Maior Gh. Pastia”, Ateneul Popular „Maior Gh. Pastia”, Instituția Prefectului și liceele din județ. Proiectul a ajuns la a doua ediție și, după succesul de anul trecut, organizatorii vor să ducă Vrancea în topul comunităților care desfășoară astfel de acțiuni pentru prevenirea și reducerea consumului de droguri în rândul adolescenților din județ. „Pentru anul 2023 propunem diversificarea instrumentelor de atragere a tinerilor în această campanie și implicarea acestora mai activi în acțiunile de combatere a consumului de droguri, înlocuirea sesiunilor formale de dezbateri cu ateliere de lucru creative la care să fie invitați să participe personalități agreate în mediile tinerilor”, se arată în adresa transmisă de președintele Asociației „The Gentlemen Bikers”, Cristi Dumitru.

Atelierele de lucru vor fi organizate în spații neconvenționale, respectiv grădini, parcuri, amfiteatre în perioada 14 martie-30 iunie. La întâlniri vor fi invitați să participe actori, medici, vloggeri sau vedete cu care tinerii interacționează în special în mediul online. La fel ca anul trecut, se dorește realizarea unor evenimente publice cu impact pentru tineri, respectiv competiții sportive, competiții artistice dar și spectacole artistice, de lasere și focuri de artificii. Sunt prevăzute un campionat de baschet cu elevi de la cele 22 de licee, un concurs de producții video. Bugetul total al proiectului este estimat la 600 mii lei, din care Teatrul Municipal și Consiliul Județean câte 250 mii lei, Ateneul Popular și Asociația Gentlemen Bikers câte 50 mii lei. Primăria Focșani va pune la dispoziție, cu titlu gratuit, spațiile publice în care vor avea loc evenimentele, respectiv Sala Balada, Teatrul Municipal, Ateneul Popular. La spectacolele care vor avea loc în Piața Unirii ar urma să fie invitați artiști precum Provincialii, Subcarpați, Irina Rimes, Bosquito, Trooper.

Sursa foto: Facebook/The Gentlemen Bikers

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here