Informare privind chemarea rezerviștilor la Centrul Militar Zonal Vrancea

0
3941

Informare privind chemarea la Centrul militar zonal Vrancea ,,Regele Carol I” a  rezerviștilor cu domiciliul pe raza județului Vrancea

           Referitor la activitatea de chemare a rezerviștilor în vederea clarificării situației militare, colonelul ȘERBAN NECULAI, comandantul Centrul militar zonal Vrancea ,,Regele Carol I”, vă face cunoscut că în conformitate cu prevederile cuprinse la art. 51 din Legea nr. 446/2006 privind pregătirea populației pentru apărare, cu modificările și completările ulterioare, această activitate este o atribuție a centrelor militare, care se execută continuu și care nu poate fi întreruptă și nu este influențată în nici un fel de situația de securitate din proximitatea României.

         De asemenea, menționează că instituția noastră a desfășurat și desfășoară în mod periodic, cel puțin de patru ori pe an această activitate de chemare a rezerviștilor pentru clarificarea situației militare, iar înmânarea ordinelor de chemare a rezerviștilor cu domiciliul pe raza județului Vrancea se realizează prin intermediul structurilor specializate ale Ministerului Afacerilor Interne, conform obligațiilor legale ce le revin acestor instituții.

           Totodată vă informează că activitatea de chemare a rezerviștilor pentru clarificarea situației militare s-a executat și în anii precedenți cu aceeași ritmicitate, ocazie cu care au fost chemați numeroși rezerviști și este generată de necesitatea efectuării înlocuirilor periodice ale personalului militar din rezervă, generată de trecerea acestuia în retragere și are drept scop, întinerirea acestei rezerve.

              În acest sens aduce la cunoștință personalului cu obligații militare că neprezentarea la data, ora și locul prevăzute în ordinul de chemare constituie contravenție și se sancționează conform art. 80 și 81 din Legea 446/2006.

  Având în vedere cele precizate mai sus, pe această cale, transmitem cetățenilor județului Vrancea că nu sunt motive de îngrijorare, că îi așteptăm cu toată disponibilitatea instituțională la sediul Centrului militar zonal Vrancea ,,Regele Carol I” și că îi asigurăm de faptul că această activitate de chemare pentru clarificarea situației militare a rezerviștilor se organizează și se desfășoară cu respectarea legislației în domeniu.

Sursa text și foto: Facebook/Centrul Militar Zonal Vrancea ,,Regele Carol I”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here