Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Bătaie de la oi, în Vidra; un bărbat a fost condamnat și obligat să-i achite despăgubiri ciobanului

Un bărbat din Vidra a fost condamnat în lipsă, zilele trecute, pentru lovire, fiind totodată obligat să îi achite despăgubiri unui cioban, la care avea oile și cu care se certase tocmai de la acestea. Incidentul a avut loc în iulie 2018, în curtea persoanei agresate, când inculpatul, alături de câțiva membri ai familiei sale, a venit să îi ceară oile și cota de caș. Din cele relatate de partea vătămată, după ce le-a transmis că vor trebui să vină la stână să ia oile, iar brânza o vor primi după două-trei zile, ciobanul ar fi fost lovit cu pumnul în zona ochiului drept și a căzut în curte, lângă poartă, după care a fost lovit în continuare cu picioarele în zona coastelor și a capului. Ulterior, acesta a mers la spital și a anunțat poliția, de aici demarând ancheta. În timpul cercetărilor, ciobanul s-a constituit parte civilă cu suma de 5.000 de lei și, chiar dacă nu toate declarațiile din dosar au susținut varianta acestuia, în final s-a stabilit că inculpatul într-adevăr îl agresase.

Acesta a fost audiat ca suspect, povestind că a mers la partea vătămată pentru a lua oile aflate la stână și a le vinde, însă a susținut că au existat doar discuții din cauza refuzului restituirii oilor și și-au adresat reciproc injurii și amenințări, fără agresiuni fizice. Ulterior, bărbatul nu a mai putut fi audiat în calitate de inculpat, deoarece a plecat la muncă în străinătate, însă anchetatorii au reținut că a avut loc un conflict ce a degenerat în acte de agresiune, în urma cărora persoana vătămată a suferit leziuni de 1-2 zile îngrijiri medicale.

De aici și sentința: „(…) condamnă pe inculpatul (…), la o pedeapsă de 2.100 lei amendă penală (210 zile amendă, a câte 10 lei corespunzător unei zile amendă) pentru comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, (…) admite în parte acţiunea civilă intentată de partea civilă (…), şi obligă inculpatul la despăgubiri civile către aceasta, în valoare de 700 lei, din care 200 lei reprezentând daune materiale şi 500 lei daune morale. Respinge celelalte pretenţii civile ca neîntemeiate. Admite acţiunea civilă intentată de partea civilă Serviciul de Ambulanţă Judeţean Vrancea şi obligă inculpatul să-i achite acesteia despăgubiri civile în valoare de 26,16 lei, reprezentând costul transportului persoanei vătămate. (…) obligă inculpatul la plata sumei de 500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat (din care 300 lei cheltuieli judiciare din cursul urmăririi penale). Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare”.

Foto cu rol ilustrativ, sursa: Trinity Kubassek-pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?