Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Focșăneni, păzea! Viceprimarul Dimitriu Bunghez vă aleargă cu cărți de vizită prin oraș

Am auzit că doamna vice priceputa, cu numărul 1 pe tricou și nume oficial Ana Maria Laura Dimitriu Bunghez, ia orașul la pas. Într-un soi de promenadă, pentru a-și impune prezența prin diferite locuri, nu vă gândiți că face ceva constructiv în schimbul banilor cu care o plătesc focșănenii, traduși în indemnizația de viceprimar. Mai nou, doamna – după statutul de femeie așezată, la casa dumneaei – s-a apucat practic să alerge după cetățeni prin parcări și magazine, pentru a le înmâna cărți de vizită. O fi mișcarea pe care unii o fac după sărbători, un pic de plăcere, un pic de durere… Durere este de fapt pentru focșănenii care sunt agasați de doamna viceprimar PNL, care îi fugărește cu noile cărți de vizită, la care și-a adăugat numele soțului, pe lângă numele de domnișoară.

Nu că ar fi pentru prima dată când doamna Dimitriu Bunghez își flutură cartea de vizită pe care scrie că este viceprimar. Dar acum, probabil i-a fost un pic de teamă că nu mai știe tot focșăneanul de rând cine e viceprimar PNL, dat fiind că și-a schimbat numele după nunta din noiembrie. Nu că o știa cineva înainte. Dar încercarea moarte nu are, astfel că încearcă să înlocuiască vechile cărți de vizită și în mentalul colectiv, nu doar în poșetuța proprie. Știm deja că oriunde descalecă lasă numere de telefon și cărți de vizită, cu promisiunea că poate fi abordată oricând, pentru orice problemă. Pentru ORICE, dacă nu s-a înțeles. Suntem curioși câți o și sună sau o caută, iar din cei care o fac… cam pentru ce. Posibil pentru calitățile pe care zic unii că le-ar avea.

N-am înțeles ideea, campania de dinaintea alegerilor e departe – din fericire – așa că logica demersului inițiat de acest viceprimar este de neînțeles. Chiar nu are nimic în program doamna viceprimar de își permite să umble brambura prin Focșani doar pentru a da mâna cu cetățenii, a le înmâna cărți de vizită și a-i încuraja să o apeleze la orice oră din zi și din noapte? Trai nineacă, pe banii focșănenilor. Focșăneni care de altfel i-au plătit inclusiv cărțile de vizită. Și pe cele vechi, și pe cele noi. În realitate, doamna nu prea are ce rezolva, în afară de a se plimba cu aghiotantul dumneaei prin oraș, aghiotant care în unele ocazii aproape că îi aduce cu arcanul oameni la audiențe. Pentru că cine ar alege de bună-voie să bată la ușa unui viceprimar zero-barat pentru a-și spune păsul și a aștepta vreo rezolvare?

Între timp, ziua trece, doamna viceprimar umple parcările cu prezența sa, a mai început un an din mandat… al treilea din cei 4. Toate bune și frumoase. Nu, nu pentru focșăneni. Pentru doamna vice, care își trăiește visul: are un loc de muncă, indemnizație babană, responsabilități ioc. Dar are cărți de vizită și dă pe dinafară de promisiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?