Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Doi medici de la Spitalul Județean Focșani, pe „Harta binelui din spitale”

Doi medici de la Spitalul Județean Focșani se află pe „Harta binelui din spitale”, un demers al jurnalistului Alex Nedea. Este vorba despre doctorul Laurențiu Taban – Ortopedie și doctorul Oana Istrate – Medicină internă. Cunoscut pentru investigațiile jurnalistice de la Recorder, ziaristul are și un blog – alexnedea.ro, unde și-a propus să scrie „mai puțin despre România urâtă care se desprinde din investigațiile” sale și mai mult despre „România bună, a oamenilor care schimbă lucruri și care ne dau speranța că țara asta va fi bine”. Alex Nedea a mai lucrat timp de 15 ani, pe rând, la Adevărul, Jurnalul Național, Realitatea TV și emisiunea „În premieră” (Antena 3).

În cel mai recent articol de pe blog – „Mai există bine în spitalele de stat? Există. Are cel puțin 300 de nume”, jurnalistul continuă un demers inițiat „după o experiență personală avută la internarea într-un spital bucureștean”. „De pe patul din salonul meu aveam să constat decesul plicului. Obișnuit cu poveștile anilor `90 despre cum „mori cu zile dacă nu dai ceva”, am încercat să înțeleg dacă am fost martorul unor excepții sau lucrurile s-au schimbat semnificativ în sistem. Așa că am cerut cititorilor să îmi spună dacă și ei au fost tratați corect de personalul medical dintr-un spital de stat, fără să trebuiască să dea cuiva vreo „atenție”. Au urmat sute de mesaje cu nume de spitale și de secții unde oamenii au avut numai cuvinte de laudă la adresa medicilor cărora nu le băgaseră nimic în buzunare sau la care încercaseră și fuseseră refuzați”, scrie jurnalistul.

Articolul integral îl puteți citi accesând linkul – https://alexnedea.ro/cine-se-afla-in-spatele-hartii-binelui-din-spitale/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?