Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Focșani. Bonificații între 5 și 10% la plata impozitelor locale

Focșănenii pot plăti la ghișeele Primăriei Focșani, de astăzi, taxele și impozitele locale pentru acest an. Administrația locală a anunțat că începând cu 5 ianuarie sunt reluate operațiunile fiscale derulate de Serviciul de impozite și taxe locale din cadrul Primăriei Focșani. Reprezentanții Primăriei precizează că, în cazul chiriilor și concesiunilor, focșănenii trebuie să fie atenție pentru că până la această dată nu a fost comunicat indicele de inflație de către Institutul Național de Statistică. Astfel, precizează o informare a municipalității, toate sumele încasate în baza contractelor în vigoare, reprezentând chirii/concesiuni aferente anului 2023, nu sunt indexate prin aplicarea indicelui de inflație pe anul 2022, conform clauzelor contractuale. Urmează ca la momentul comunicării indicelui de inflație, să fie indexate toate chiriile/concesiunile.„Avem rugămintea ca cetățenii ce achită contravaloarea chiriilor/concesiunilor până la data indexării acestora la nivel național, dată ce va fi adusă la cunoștință contribuabililor în mod public, să revină la ghișeele de taxe și impozite locale, respectiv pe www.ghiseul.ro pentru a plăti diferențele calculate”, se arată în informarea Primăriei Focșani. Reamintim că impozitele locale din Focșani au fost majorate doar cu rata inflației, respectiv 5,1%.

Cei care achită integral impozitele pe clădiri, terenuri și mijloace de transport vor beneficia de o bonificație de 10% pentru persoanele fizice și de 5% pentru persoanele juridice. Obligațiile fiscale la bugetul municipiului Focșani pot fi achitate online, prin platforma www.ghiseul.ro dar și la ghișeele de încasari impozite și taxe locale, din incinta Primăriei Focșani. Acestea vor funcționa după următorul program:

Luni, Marti, Joi – orele 08:00-16:00; Miercuri – orele 08:00-18:30; Vineri- orele 08:00-14:00; Sâmbăta– orele 09:00-11:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?