Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

Este oficial: Tronsonul de autostradă Focșani – Bacău va intra în execuție în perioada următoare

Tronsonul de autostradă Focșani – Bacău va intra în execuție în perioada următoare deoarece nu au existat contestații în urma recentei desemnări a firmelor câștigătoare.

Autostrada Focșani – Bacău va avea 95,9 kilometri (3 loturi), urmând a trece pe raza următoarelor localități: Focșani, Vânători, Odobești, Garoafa, Bolotești, Țifești, Mărășești, Panciu, Movilița, Pufești, Ruginești, Păunești, Adjud (în Vrancea), respectiv Sascut, Valea Seacă, Orbeni, Parava, Răcăciuni, Cleja, Faraoani și Nicolae Bălcescu (în Bacău). Contractele pentru execuția celor 3 loturi ale Autostrăzii Focșani-Bacău au fost câștigate de Asocierea de firme românești – SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că după semnarea documentelor, firma are la dispoziție 30 de luni pentru finalizarea lucrărilor.

Lotul 1 (Focșani – Domnești Târg): -35,60 km-valoare: 2,35 miliarde de lei (fără TVA);

Lotul 2: (Domnești Târg – Răcăciuni): -38,78 km-valoare:2,48 miliarde de lei (fără TVA);

Lotul 3: (Răcăciuni – Bacău): -21,52 km-valoare: 1,67 miliarde de lei (fără TVA).

Pe traseul întregii secțiuni de autostradă Focșani-Bacău (95,9 km) vor fi construite 91 de poduri și pasaje.
Până acum Asocierea de firme românești – SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL – Intertranscom Impex SRL a fost desemnată constructor pentru tronsoanele 1 și 4 ale Autostrăzii Buzău-Focșani (A7) unde a început deja lucrările. Constructorul român a câștigat licitația și pentru celelalte tronsoane ale acestei autostrăzi însă procedura a fost contestată. De altfel, firmele familiei Umbrărescu au construit și finalizat înainte de termen singura bucată din A7 deschisă traficului în prezent, cei 16 km de centură a Bacăului.
Pe de altă parte, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) a emis autorizație de construire pentru loturile 2, 3, și 4 din Autostrada Buzău-Focșani în lungime de 82,44 kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?