Pompierii vrânceni au salvat un bărbat aflat în criză comițială

0
3842

Buletin informativ

Misiune de recunoaștere transformată în misiune de salvare

Pompierii acționează prompt de fiecare dată când viața semenilor este pusă în pericol.

Un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, care a desfășurat în această dimineață o misiune de recunoaștere la un agent economic din municipiu, a intervenit pentru salvarea unei persoane, căreia i s-a alterat brusc starea de sănătate.

Astfel, în timp ce efectuau recunoașterea, colegii noștri au fost alertați de una dintre angajatele societății, că unei persoane aflate în incintă i s-a făcut rău și a căzut din picioare. Pentru că știau că e nevoie de ei, salvatorii au rugat să fie conduși la persoana care necesita ajutor. Ajunși la locul respectiv, aceștia au găsit un bărbat, în vârstă de 58 de ani, aflat în criză comițială.

Cei patru salvatori au trecut imediat la aplicarea procedurilor de salvare, i-au luat pulsul și

l-au așezat în poziția de siguranță. În același timp, unul dintre ei a sunat la numărul unic de urgență 112 și a solicitat sprijinul unui echipaj de la Serviciul de Ambulanță Județean Vrancea (SAJ).

Colegii noștri au asistat bărbatul până la sosirea echipajului SAJ. Pacientul a fost preluat și transportat la spital.

Merită felicitați pentru modul în care au acționat: locotenent colonel Gavrilă Adrian, plutonier adjutant Pîrlea Costel, plutonier adjutant Păduraru Florin și soldat Enache Andrei Dorian.

Chiar dacă, pentru soldatul Enache Andrei Dorian, a fost prima intervenție de salvare a unei persoane, acesta a dat dovadă de curaj și stăpânire de sine.

Dragi colegi, suntem mândri de voi! Ați demonstrat că deviza pompierilor militari ”Curaj și devotament” ne însoțește pretutindeni!

Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice ISU Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here