Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Mitul că trebuie să mergi cel puțin 10.000 de pași infirmat de oamenii de știință

Mulți pasionați de sănătate și cei care doresc pur și simplu să piardă câteva kilograme în plus au auzit probabil de mitul celor 10.000 de pași. Conform acestui mit, o persoană trebuie să facă cel puțin 10.000 de pași pe zi pentru a se menține în formă. În lumea de astăzi plină de inovații tehnologice, oamenii devin din ce în ce mai puțin mobili. Cu toate acestea, studii recente sugerează că nu este neapărat necesar să faceți 10.000 de pași pe zi pentru a vă menține în formă și a pierde în greutate.

Noi studii de sănătate sugerează că nu trebuie să petreceți ore întregi plimbându-vă în fiecare zi pentru a vă menține în formă. Iar aceasta este o veste bună atât pentru cei care lucrează la birou, cât și pentru cei care preferă jocurile pe PC și jocurile de noroc, cum ar fi Sweet Bonanza free sloturi sau jocuri de masă online. Cercetătorii de la Universitatea Vanderbilt au accesat timp de patru ani dosarele medicale a peste 6.000 de persoane care și-au dat consimțământul. Deoarece acest studiu a durat destul de mult timp, a fost posibilă colectarea datelor ținând cont de toate elementele de activitate ale subiecților.

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că cei care mergeau puțin peste 8.000 de pași pe zi, ceea ce echivalează cu aproximativ 6,5 km, erau mai puțin predispuși să sufere de boli comune, cum ar fi depresia, apneea de somn, obezitatea și lipsa de oxigen. De notat că acest studiu a implicat persoane cu vârste cuprinse între 40 și 70 de ani, cu un indice de masă corporală care variază de la normal la ceea ce este considerat obezitate. Este demn de remarcat faptul că persoanele supraponderale și-au redus riscul de obezitate cu 200% dacă și-au crescut numărul de pași pe zi la 11.000.

În termeni simpli, 8.000 de pași pe zi reprezintă o activitate suficientă pentru ca persoanele cu un IMC normal să se mențină în formă. În ceea ce privește mitul celor 10.000 de pași, acesta își are rădăcinile la Tokyo, în anii 1960, unde, în timpul Jocurilor Olimpice, se credea că este suficientă activitate pentru a reduce riscul de boli coronariene. După cum subliniază oamenii de știință, pentru un efect mai mare, mersul pe jos ar trebui să fie combinat cu alte activități și obiceiuri sănătoase pentru a îmbunătăți sănătatea și a reduce riscul de demență prematură. Mai mult, viteza contează și ea. Făcând 110 pași pe minut timp de o jumătate de oră în fiecare zi, vă reduceți riscul de demență cu mai mult de 60%. În cele din urmă, nu trebuie să faceți toți cei 8.000 de pași deodată, așa că puteți repartiza această activitate pe mai multe plimbări pe parcursul zilei. Așadar, prin dietă, aderarea la obiceiuri sănătoase și plimbări rapide în fiecare zi, vă veți îmbunătăți calitatea vieții și vă veți reduce riscul de boli ce duc la îmbătrânire prematură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?