Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

GALERIE FOTO: Legume și fructe donate de elevii Liceului „Al.I. Cuza‟ Panciu

În perioada 17-21 octombrie 2022, elevii Liceului Tehnologic „Al.I. Cuza‟ Panciu, îndrumați de cadrele didactice și părinți, au participat la o „ amplă campanie de strângere de fructe și legume‟. Astfel, „Săptămâna fructelor și a legumelor donate‟, o campanie marca Strategia Națională de Acțiune Comunitară (SNAC), i-a învățat pe elevi ce înseamnă valori precum generozitatea, empatia și atenția față de cei din jur. Sloganul ales pentru campanie este „O faptă bună cu un fruct și o legumă‟. Toate bunătățile strânse de elevi au ajuns ulterior la mai multe persoane nevoiașe din Panciu. „Această acțiune marca SNAC a solicitat elevilor, și împlicit părinților acestora, sub îndrumarea învățătorilor și profesorilor diriginți, donarea de fructe/legume/conserve pentru persoanele aflate în dificultate: bolnavi, bătrâni, copii, vulnerabili. Implicarea cadrelor didactice și a elevilor voluntari în această acțiune a condus la strângerea unor cantități impresionante de fructe, legume și conserve care au ajuns hrană sigură și sănătoasă pe masa bolnavilor de la Spitalul Orășenesc Panciu, la bătrânii din Centrul Rezidențial «Sf. Ioan» Panciu, la Centrul Educațional de zi «Pinocchio» și la numeroase familii nevoiașe aflate în atenția asistenței sociale din cadrul Primăriei Panciu‟, spune Liliana Deaconescu, profesor pentru învățământul primar în cadrul Liceului Tehnologic „Al. I. Cuza‟ Panciu, responsabilul SNAC al instituției.

Prof. Liliana Deaconescu este de părere că această campanie ar trebui dată drept exemplu. „Acum în prag de iarnă, doborâtă de griji, comunitatea pănceană – părinți și copii, s-au arătat curajoși și empatici cu nevoile celor din jur și au făcut posibilă această acțiune, faptă care merită încurajată și dată drept exemplu – «Împreună suntem mai puternici». Sub egida «O faptă bună cu un fruct și o legumă», ne-am mobilizat, de la mic la mare, de la grădiniță până la liceu, și am simțit emoția celui care poate, din care s-a învățat lecția umanității, a dărniciei. Într-o societate aflată în ascensiune virtuală, după 2 ani de pandemie, care au cuprins lumea cu febra lor, iată că am dat dovadă că putem fi oameni cu suflet, că ne pasă de cei din jur și că știm să apreciem ceea ce suntem: tineri, sănătoși, frumoși, implicați și iubiți de Dumnezeu‟, adaugă prof. Liliana Deaconescu.

Recunoscătoare pentru succesul campaniei, aceasta mai adaugă și un mesaj de mulțumire la adresa tuturor celor implicați în proiect: „Ca mesager-voluntar între donatori și beneficiari, spun cu inima plină de recunoștință că-i mulțumesc divinității pentru această oportunitate, iar lecția aceasta rămâne bine întipărită în minte. Această ultimă săptămână a M1 a coincis cu activități de învățare dedicate toamnei de la clasele primare, unde doamnele învățătoare și-au arătat implicarea și măiestria în activități care au creat un tablou amplu și complet al acțiunilor desfășurate. Bucuria și voioșia elevilor întregesc tabloul bogat și colorat al anotimpului. Așadar, transmit tuturor «VACANȚĂ PLĂCUTĂ!» și un mare și sincer «MULȚUMESC!» adunat de la toți cei cărora le-ați trecut pragul‟.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?