Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

FOTO: Cătălin Toma, mesaj de mulțumire după emisiunea “Drag de România” în care a fost prezentat județul Vrancea

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, a transmis un mesaj de mulțumire tuturor celor care s-au implicat în realizarea emisiunii “Cu drag despre România”, care a avut loc joi seara la postul de televiziune Realitatea Plus și în care a fost prezentat județul Vrancea.

“Joi, 13 octombrie 2022, în cadrul emisiunii „Cu drag, despre România!“ difuzată de Realitatea Plus am avut bucuria de a prezenta județul Vrancea cu tot ceea ce îl face unic în țară și în lume.
Dar reprezentarea județului Vrancea la un standard atât de înalt nu ar fi fost posibilă fără sprijinul unor oameni inimoși și buni profesioniși. Și pe această cale doresc să adresez mulțumirile mele reprezentanților Centrului Cultural Vrancea și Muzeului Vrancei care au făcut posibilă amenajarea în platoul studioului Realitatea Plus, tezaurului uman viu Șerban Terțiu și meșterului Marcel Arcan pentru reprezentațiile meșteșugărești.
Tradițiile vrâncene au fost întregite și de prezența Buciumașilor de la Spulber, înregistrați la OSIM, care duc mai departe acest meșteșug din Vrancea, fiind adevărați făuritori ai buciumelor, deoarece Spulber este printre puținele localități din țară și unica din Vrancea, în care se mai confecționează aceste instrumente.
Vrancea gastronomică a fost prezentă cu Pâinea țărăneascăde Cotești coaptă în cuptorul tradițional cu lemne și cornulețele delicioase ale doamnei Eugenia Moțarschi, și cu pâinea împletită a lui Pitiș, frâmântată manual și cu un gust inconfundabil a domnului Bogdan Tuchiluș.
Mulțumim, în același timp, domnului Epure Nicușor de la firma Moripan din Jariștea, care ne-a încantat cu produse de panificație de înaltă calitate și cu gustul pâinii făcută cu maia naturală așa cum o făceau bunicii noștri odinioară.
Au adus un plus de valoare acestui eveniment, de asemenea, producătorii atestați cu produse montane din cadrul Oficiului de Dezvoltare Montană care au încântat simțurile celor prezenți în studio cu mirosul inconfundabil al cașcavalului afumat de Soveja, iar produsele din lapte de capră ale domnului Taftă Maricel de la „Căprițele lui Robert” au desăvârșit imaginea gastronomică a Vrancei.
Cu aceste gânduri îmi reînnoiesc mulțumirile pentru contribuția pe care ațiadus-o la creșterea imaginii județului nostru și cred, cu tărie, că doar unindu-ne eforturile, putem să dezvoltăm Vrancea!”, se arată în mesajul președintelui Cătălin Toma.

Liderii organizațiilor județene PSD și PNL Vrancea au participat joi seară, de la ora 20.00, la emisiunea „Cu drag, despre Vrancea!“, la postul de televiziune Realitatea Plus. Este vorba de prefectul județului Vrancea, Nicușor Halici (PSD) și președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma (PNL).

Conform formatului emisiunii, cei doi au avut alături primari, care au vorbit despre realizările lor, proiecte aflate în derulare dar și cu ce provocări se confruntă fiecare.

Nicușor Halici a fost însoțit de primarii Cristi Misăilă – Focșani, Daniel Nicolaș – Odobești, Viorel Mîrza – Vîrteșcoiu, Nicușor Păcuraru – Vulturu, Grigore Mihăeș – Năruja și Silviu Pintilie – Vidra.

Cătălin Toma a fost însoțit de primarii Florin Nechifor – Adjud, Maria Stroe – Suraia, Dragoș Ciobotaru – Vizantea-Livezi, Ionuț Filimon – Soveja, Sorinel Vulcan – Spulber.
La emisiune au mai participat Narcis Răducan – fost fotbalist, actualmente manager de club și analist TV și Alexandru Novac – Atletul nr. 1 al României în 2021, finalist la Olimpiada de la Tokyo 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?