Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

Comuna Câmpuri închiriază un teren pentru construirea unui iaz piscicol

Comuna Câmpuri a scos la licitație un teren în suprafață de 17.473 metri pătrați, pentru construirea unui iaz piscicol, ofertele celor interesați putând fi depuse la sediul primăriei până pe 26 octombrie. Din ce se arată în hotărârea de consiliu local care stă la baza licitației pentru concesionarea respectivei suprafețe, terenul, situat în extravilanul comunei, în satul Rotileștii Mari, este neproductiv, iar în acest fel de intenționează atragerea de fonduri la buget. Nivelul minim de pornire a licitației este de 1 euro/ mp, însă „nivelul redevenței va fi stabilit în baza ofertei declarate câștigătoare depuse la licitația publică ce se va organiza la Primăria Câmpuri (…). redevența obținută ca urmare a concesiunii terenului, precum și impozitele și taxele datorate pentru teren și construcțiile realizate se fac venituri la bugetul local al comunei Câmpuri”, se explica în documentația proiectului care a primit vot „pentru” în unanimitate. 

Contractul de concesiune se poate prelungi până la o perioadă maximă de 49 de ani, însă cel care va câștiga licitația are obligația de a realiza lucrările pe amplasament în termen de maxim 2 ani de la obținerea autorizației de construire. Totodată, „responsabilitățile de mediu revin în exclusivitate concesionarului, începând de la data preluării bunului concesionat și până la încetarea contractului de concesiune, respectiv refacerea cadrului natural după execuția lucrărilor de orice fel și menținerea acestuia în condiții normale, utilizarea de echipamente nepoluante pentru mediul ambient și lipsite de riscuri pentru personalul de deservire, întreținere, precum și pentru așezările umane”.

Pe lângă această licitație, comuna Câmpuri ar vrea să concesioneze în aceleași condiții și o altă suprafață din Rotileștii Mari, de 450 mp, considerată de asemenea teren neproductiv. Pe acesta ar trebui însă să fie construit un garaj, conform deciziei luate în CL Câmpuri și transformată în hotărâre. „Durata contractului de concesiune va fi de până la 49 de ani, începând de la data semnării contractului de concesiune va fi de până la 49 de ani, începând de la data semnării contractului de concesiune și al procesului verbal de predare primire a terenului. Contractul de concesiune poate fi prelungit prin acordul de voință al părților, încheiat în formă scrisă, cu condiția ca durata însumată să nu depășească 49 de ani, după cum va stabili Consiliul Local”, se precizează în hotărâre.

Foto cu rol de prezentare, sursa: Quang Nguyen Vinh- pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?