Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Problema accesului pentru persoanele cu dizabilități în Sala Polivalentă din Focșani, rezolvată provizoriu

Iuliana Prunilã-Negoițã, coordonator DizAbil.Eu:

„Vă mulțumim pentru susținerea campaniei noastre printr-un articol în publicația dvs și vrem să vă informăm că în data de 29 septembrie reprezentanți ai grupului civic DizAbil.Eu s-au întâlnit la Sala Polivalentă „Alin Moldoveanu”, din Focșani, cu Directorul Direcției de Sport Vrancea. La întâlnire a participat și Directorul Agenției Județene Pentru Plăți și Inspecție Socială. Membrii grupului au semnalat domnului Director problemele cu care se confruntă persoanele în fotoliu rulant ce doresc să participe la meciurile sau evenimentele găzduite de Sala Polivalentă și în urma discuțiilor s-au stabilit următoarele:

1. În absența unui răspuns la solicitarea de fonduri pentru accesibilizare adresată de Direcția Județeană de Sport Vrancea, Ministerului Tineretului și Sportului, rampa existentă va fi modificată prin adăugarea unor striații metalice pentru ca fotoliul rulant să nu mai patineze. Aceasta nu poate fi modificată pentru micșorarea unchiului de înclinare deoarece nu există spațiul necesar.

2. Persoanele în fotoliu rulant vor fi așteptate de un reprezentant al organizatorilor și vor fi ajutate să urce rampa și să se deplaseze spre partea de jos a tribunei.

3. A fost deja amplasată o rampă metalică care să permită accesul peste pragul existent la intrarea în sală.

Grupul DizAbil.Eu își exprimă speranța că aceste măsuri sunt doar provizorii și că pe viitor se vor găsi fonduri pentru o accesibilizare care să ofere autonomie totală utilizatorilor de fotoliu rulant și va continua demersurile pentru accesibilizare.

Cu respect”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?