Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Școala Gimnazială Jariștea – Proiect ERASMUS „ITinerarii de integrare pentru școli rurale”

În anul școlar 2022-2023, la Școala Gimnazială Jariștea se va derula proiectul ERASMUS cu titlul „ITinerarii de integrare pentru școli rurale”, proiect care face parte din activitățile de mobilitate KA122-SCH – Short-term projects for mobility of learners and staff in school education, proiect cofinanţat de Comisia Europeană prin AGENŢIA NAȚIONALĂ PENTRU PROGRAME COMUNITARE ÎN DOMENIUL EDUCAȚIEI ȘI FORMĂRII PROFESIONALE. Proiectul a început în data de 5.09.2022, odată cu începerea anului școlar curent, și se va derula pe o perioadă de 14 luni.

ITinerarii de integrare pentru școli rurale” presupune formarea a 9 cadre didactice, pentru creșterea cu minimum 60% a numărului de profesori ai școlii care utilizează instrumente web 2.0 în predarea curentă și online, pentru reducerea decalajelor dintre elevi și a ratei de eșec școlar, creșterea cu minim 70% a numărului de profesori care dețin compentențe de asigurare a progresului școlar individual, prin instrumente specifice educației nonformale, promotoare ale incluziunii, creșterea cu 70% a numărului de profesori din școală care integrează în lecții metodele pedagogiilor diferențiate, pentru formarea competențelor cheie ale elevilor cu CES și a celor remigrați, dezvoltarea dimensiunii europene, prin crearea de parteneriate Erasmus+ cu organizații internaționale, pentru promovarea educației incluzive și a toleranței în rândul copiilor din medii provocatoare.

Suma obținută prin finanțare este de 27,110.00 EURO.

Responsabil proiect: Prof. Șerbu Georgiana Alexandra

Disclaimer: Finanțat de Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin, însă, exclusiv autorului (autorilor) și nu reflectă neapărat punctele de vedere și opiniile Uniunii Europene sau ale Agenției Executive Europene pentru Educație și Cultură (EACEA). Nici Uniunea Europeană și nici EACEA nu pot fi considerate răspunzătoare pentru acestea.

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?