Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Catalogul electronic va fi implementant în 10 unități de învățământ din Vrancea printr-un program pilot

Vrancea este pe lista județelor în care va fi implementat catalogul electronic în anul școlar 2022-2023 prin intermediul unui program pilot. Anunțul a fost făcut pe 1 septembrie a.c. de reprezentanții Ministerului Educației printr-un comunicat de presă: „Ministerul Educației va continua pilotarea înregistrării situației școlare exclusiv în format electronic, încurajând unitațile de învățământ să folosească platformele existente pe piață și să renunțe la folosirea documentelor în format fizic, aspect ce se înscrie în politica de dezvoltare sustenabilă și protejare a mediului pe care ministerul o promovează la toate nivelurile. În anul școlar 2022 – 2023, 742 de unități de învățământ au decis să renunțe la catalogul clasic, în format fizic. Generalizarea treptată a sistemelor de management digital al unităților de învățământ va permite și un acces transparent la date și implicit luarea unor decizii bazate pe date reale și actuale‟.

Din cele 742 de unități de învățământ în care va fi implementat catalogul electronic, doar 10 sunt din Vrancea, și anume: Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” Focșani, Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” Focșani, Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” Focșani, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Focșani, Colegiul Tehnic „Gheorghe Balș” Adjud, Liceul de Artă „Gheorghe Tattarescu” Focșani, Liceul Teoretic „Ioan Slavici” Panciu, Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță” Focșani, Școala Gimnazială „Ion Basgan” Focșani și Școala Gimnazială Câmpuri.

Potrivit edupedu.ro, „școlile au putut să intre în programul-pilot de implementare a unui catalog electronic după ce au adresat cereri către Ministerul Educației prin Inspectoratele Școlare Județene / al Municipiului București, așa cum a reglementat ordinul de ministru 5157 din 2021‟.

Site-ul portalinvatamant.ro arată că „performanțele școlare ale elevilor, incluzând absențele și notele, sunt încărcate pe platforma online, la care vor avea acces nu doar profesorii, care vor completa datele, ci și părinții‟.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?