ULTIMA ORĂ! FOTO! O autoutilitară a ars într-un service auto din Focșani, din cauza unui scurtcircuit

0
2242

O autoutilitară parcată în curtea unui service auto din municipiul Focșani a luat foc după producerea unui scurtcircuit electric la instalația electrică de la compartimentul motor.
Evenimentul a avut loc astăzi, în jurul orei 15:45, iar pentru gestionarea situației de urgență, semnalate au fost mobilizate 3 echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, care au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD. Pompierii au acționat prompt și au lichidat incendiul în mai puțin de 15 de minute. Cu toate acestea, flăcările  au distrus compartimentul motor, bordul și plafoniera și au afumat și deteriorat habitaclu.

*

După cum se poate observa, una din cauzele frecvente a izbucnirii unui incendiu la bordul unei maşini este scurtcircuitul electric care apare, de cele mai multe ori, din cauza improvizaţiilor efectuate la instalaţiile electrice, neizolarea corespunzătoare sau chiar îmbătrânirea reţelei de conductori electrici.

În scopul evitării unor evenimente nedorite, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea recomandă cetăţenilor respectarea unor măsuri menite a le proteja viaţa, familia şi bunurile.

Înainte de a pleca cu maşina, verificaţi apariţia unor eventuale scurgeri de carburanţi sau lubrifianţi, dar şi perioada de garanţie a stingătorului din dotarea autoturismului.

Nu recurgeţi la improvizaţii ale instalaţiilor electrice. În situaţia în care observaţi deficienţe în acest sens, mergeţi imediat la un service autorizat.

Dacă pe timpul deplasării simţiţi miros de încins sau vedeţi fum, opriţi imediat maşina în afara spaţiului carosabil, evacuaţi persoanele şi eventualele bagajele din autoturism şi anunţaţi de urgenţă evenimentul, apelând numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

În cazul unui eventual incendiu la un autoturism care are montată o instalaţie GPL, formaţi imediat numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, îndepărtaţi curioşii şi personalul neautorizat până la venirea organelor abilitate şi nu încercaţi să stingeţi focul care a cuprins autoturismul.

text și foto: Biroul de Presă al ISU Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here