Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

Sfaturi la alegerea unei pompe de apă murdară

O pompă de apă murdară este adesea utilizată în construcții. De exemplu, pentru a evacua apa în urma unor ploi abundente, care pot crea bălți mari care interferează cu activitățile de lucru.

Pe lângă construcții, proprietarii de locuințe pot fi afectați și de inundații mari sau refulări ale canalizării în pivnițe sau subsoluri. Într-un astfel de caz, este probabil ca aceștia să fie nevoiți să folosească o pompă de apă murdară pentru a rezolva o astfel de situație cât mai repede posibil.

Pompele de apă murdară sunt disponibile în diferite tipuri și dimensiuni, iar fiecare pompă are propriile caracteristici.

Căutați o pompă de apă murdară? În acest articol veți găsi câteva sfaturi utile de care să țineți cont înainte de a face achiziția, astfel încât aceasta să se potrivească cât mai mult nevoilor dumneavoastră.

Lucruri de luat în considerare atunci când cumpărați o pompă de apă murdară

Permeabilitatea solidelor în suspensie

Cel mai important aspect al unei pompe de apă murdară este permeabilitatea acesteia la solidele în suspensie (bucățile de murdărie vizibile în apă). Solidele în suspensie pot fi de diferite dimensiuni și nu toate pompele pot gestiona toate dimensiunile.

Solidele în suspensie de dimensiuni mai mari pot provoca daune grave pompei. De exemplu, atunci când admisia pompei este blocată de un solid în suspensie, pompa funcționează în gol și se poate supraîncălzi, cu toate consecințele negative pe care le implică acest lucru. De multe ori, daunele pot fi ireparabile. Se poate bloca admisia pompei care incepe să lucreze uscat ș în cele din urmă se supraîncălzește si pot apărea diverse defecțiuni.

Prin urmare, asigurați-vă întotdeauna că pompa de apă murdară pe care o cumpărați poate gestiona solidele în suspensie mai mari care se vor afla în apele uzate pe care intenționați să le scurgeți. Alegeți pompe pentru ape murdare care pot procesa solide în suspensie cu diametrul de 10 până la 50 mm. Acest lucru este indicat în mod clar pe fiecare dintre pompele aflate în comerț.

La prelucrarea materiilor fecale (de exemplu, într-o instalație de gunoi de grajd sau de toaletă), recomandabil este utilizarea unei pompe de canalizare destinate special pentru acest tip de material, deoarece are caracteristici foarte specifice.

Capacitatea pompei
 
Aceasta este dată de cantitatea maximă de apă pe care o pompă o poate procesa pe oră. Diferențele de înălțime afectează capacitatea pompei. Cu cât cantitatea de apă care trebuie transportată este mai mare, cu atât mai puțină apă iese din conductă pe oră.

Fiecare pompă pentru ape murdare este însoțită de un grafic care arată câți litri de apă pot fi procesați pe oră la fiecare cap de pompă.

Fiecare pompă pentru ape murdare are o anumită capacitate de pompare, referindu-se la cantitatea maximă de apă pe care pompa o poate procesa pe oră. Aveți nevoie să pompați o cantitate mare de apă într-un timp scurt? Ar trebui să alegeți o pompă de apă de mare capacitate.

Înălțimea maximă a pompei

Este vorba de înălțimea maximă la care poate fi pompată apa. Aceasta este egală cu presiunea la care pompa prelucrează apa. De exemplu: 40 de metri este egal cu o presiune de 4 bar.

Toate pompele de ape murdare au o presiune maximă pe care o pot atinge. Această presiune determină înălțimea maximă la care poate fi pompată apa. Cu ajutorul unui calcul simplu (10 metri = 1 bar), se poate determina valoarea presiunii din pompă. Când cumperi o pompă de ape murdare este bine să verifici dacă are capacitatea de a furniza suficientă presiune pentru a face față diferenței de înălțime.

Acestea sunt principalele caracteristici care trebuie luate în considerare atunci când cumpărați o pompă de apă murdară. Sperăm că informațiile v-au fost de folos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?