Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Festivalul Boovie, susținut de Primăria și Consiliul Local Focșani și de Consiliul Județean

Primăria Focșani și Consiliul Local al municipiului au acordat premiile festivalului de book-trailer ”Boovie 2022”. Bugetul alocat de municipalitate pentru premiere și onorariile trainerilor se ridică la 120 mii lei, la care se adaugă susținerea logistică pentru organizarea în cele mai bune condițiile a evenimentului de la sfârșitul săptămânii trecute. Potrivit unui comunicat de presă, Primăria Focșani și Consiliul Local au acordat peste 30 de premii celor mai talentați participanți, suma totală a premiilor acordate fiind în valoare de 59.300 lei. De asemenea, onorariile trainerilor, cei care au făcut atât de multă senzație în rândul participanților de la ”Boovie”, în sumă totală de 60.700 lei, au fost acordate tot de Primăria Municipiului Focșani și Consiliul Local al Municipiului Focșani.

Prin intermediul Direcției de Dezvoltare, Servicii Publice (DDSP) Focșani, instituție în subordinea Primăriei Municipiului Focșani, au fost susținute nevoile logistice ale „Boovie” 2022, iar CUP Salubritate s-a asigurat că zona Pieței Unirii este mereu curată. Ateneul Popular ”Maior Gh. Pastia” și Ansamblul Folcloric ”Țara Vrancei”, instituții de cultură din subordinea CL Focșani, au găzduit toate acțiunile festivalului de book-trailer. De asemenea, și sala de ședințe a Consiliului Local Focșani a găzduit un work-shop dedicat educației financiare. „Ne bucurăm că Focșaniul, Oraș al Unirii, a fost gazda unui eveniment atât de reușit! Ne bucurăm că educația a învins, grație premiilor oferite de Primăria Municipiului Focșani și Consiliul Local Focșani. Felicitări participanților! Felicitări câștigătorilor!”, se arată în comunicatul Primăriei Focșani.
Marele Premiu al Festivalului concurs de book trailere Boovie în valoare de 6.000 lei a fost câştigat de echipa „Ambrosia” de la Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti care a prezentat cartea „Cum să te împrieteneşti cu întunericul” a scriitoarei Kathleen Glasgow. Premiul pentru regie, pentru complexitatea realizării şi a mijloacelor utilizate a fost câştigat de echipa „Hit List” din Urlaţi, pentru cartea „Născută din fum şi os”. Pe lângă premiul în bani în valoare de 1.000 lei acordat de către municipalitate, reprezentanţii echipei au fost invitaţi pe platourile de filmare ale unui serial pentru a înţelege mai bine mecanismele din spatele regiei de film.

Primăria Municipiului Focșani a mai acordat alte premii I, II, III şi menţiunile pentru fiecare categorie în parte după cum urmează:
Premiul Juriului pentru Interpretare feminină: 1.000 lei;
Premiul Juriului pentru Interpretare masculină: 1.000 lei;
Premiul juriului pentru coloana sonoră: 1.000 lei;
Premiul juriului pentru scenariu: 1.000 lei;
Premiul juriului pentru costume și scenografie: 1.000 lei;
Premiul juriului pentru imagine: 1.000 lei;
Premiile Boovie Liceu: total premii 19.500 lei;
Premiile Boovie Junior: total premii 11.100 lei;
Premiile Boovle Kids: total premii 8.100 lei;
Premiile Boovie+: total 2.700 lei;
Premiile ExtRO Boovie: total 2.700 lei;
Premiile Trailerul de buzunar: total 1.600;
Premiul de popularitate: 600 lei.

Felicitări tuturor celor implicați în reușita Boovie!”

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, a remis presei o Scrisoare deschisă cu ocazia încheierii celei de-a VII-a ediții a ”Boovie”, în care arată că administrația județeană a fost alături an de an de această manifestare. Președintele Cătălin Toma a anunțat că administrația județeană a alocat pentru acest eveniment suma de 300 de mii lei. „Doresc să adresez felicitări tuturor celor peste 800 de participanți la acest eveniment, care a plasat județul Vrancea pe harta educației non-formale din România. Mulțumesc și tuturor instituțiilor publice și companiilor private implicate în desfășurarea în cele mai bune condiții a acestei manifestări unice la nivel național. Mulțumirile mele merg în mod deosebit către doamna Carmen Ion, inițiatorul ”Boovie”, care a pus suflet și s-a implicat cu pasiune pentru reușita și acestei a șaptea ediții.

În acest an, Consiliul Județean Vrancea a decis să sprijine în mod substanțial desfășurarea Festivalului și l-a inclus pe lista de acțiuni organizate de Consiliul Județean, alocând suma de 300.000 lei pentru asigurarea mai multor servicii: cazarea și mesele celor peste 800 de participanți (elevi, profesori și membri ai juriului, din toată țara), catering voluntari, decont transport juriu, asigurarea scenei din Piața Unirii și a personalului tehnic audio-video, servicii de sonorizare, foto-video, making of și after Boovie, asigurarea scaunelor din Piața Unirii“, a precizat președintele Cătălin Toma.

Acesta a mai declarat că administrației județene i-au fost cedate drepturile neexclusive de folosire a mărcii ”Boovie Book Trailers”, pentru a putea organiza o componentă din cadrul Festivalului, respectiv prezența în cele mai bune condiții a tinerilor și a juriului la Focșani, din dorința de a promova județul Vrancea, valorile sale culturale și turistice în rândul participanților. „Felicitări tuturor celor implicați în reușita Boovie!“, a încheiat Cătălin Toma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?