Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Luni se dă startul admiterii la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

Vrei să devii student al Universității „Dunărea de Jos” din Galați (UDJG)?! Luni încep admiterile! Anul acesta, la licență, sunt disponibile 1.520 de locuri bugetate. „Cele mai multe locuri bugetate merg către Facultatea de Medicină și Farmacie (263). Urmează, în ordine descrescătoare: Facultatea de Economia și Administrarea Afacerilor (217), Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică (190), Facultatea de Inginerie (150), Facultatea de Inginerie și Agronomie din Brăila (103), Educație Fizică și Sport (100) și Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie (100). Facultatea Transfrontalieră dispune, la admiterea  din vară, de 275 de locuri la buget cu bursă, dedicate românilor de pretutindeni.

Facultatea de Arhitectură Navală, unică în țară, are pregătite, anul acesta, 60 de locuri la buget, iar Știința și Ingineria Alimentelor va avea la admiterea din vară, 64 de locuri bugetate. Mai puțin de 100 de locuri bugetate sunt la Litere (93), Științe și Mediu (60), Drept (90) și Arte (30)‟, potrivit informațiilor publicate pe ugal.ro. În ceea ce privește locurile cu taxă, sunt alocate 1.938. Totodată, și în acest an au fost prevăzute locuri speciale pentru absolvenții cu diplomă de bacalaureat proveniți din sistemul de protecție socială, celor din mediul rural, dar și celor care au absolvit deja o facultate în cadrul UDJG și doresc să o urmeze pe cea de-a doua.

 

Calendarul admiterii

 

În intervalul 4-16 iulie 2022 are loc prima erapă a admiterii: înscrierea candidaților, online sau fizic. De precizat că, „olimpicii cu performanțe recunoscute la concursurile internaționale și absolvenții de liceu care au obținut distincții la olimpiadele școlare, concursuri artistice sau sportive la nivel național sau internațional‟, pot fi admiși în învățământul superior la studii universitare de licență, fără concurs de admitere! Având în vedere faptul că la Facultățile: Educație Fizică și Sport/ Arte/ Istorie, Filosofie și Teologie (domeniile Teologie, Arte vizuale), candidații vor susține probe de aptititudini, calendarul din Etapa I este următorul: „4-15 iulie înscrieri online și la centrele special amenajate, 16-17 iulie probe eliminatorii și de concurs. Candidații declarați ADMIȘI trebuie să depună diploma de bacalaureat în original, până la data de 22 iulie 2022. După această dată, începe Etapa a II-a a Admiterii din vară‟, transmit reprezentanții UDJG.

Facultatea de Medicină și Farmacie are un calendar de admitere propriu: „11-22 iulie – înscrieri online și la centrele special amenajate, 24-25 iulie – probe de concurs, 25-26 iulie – afișarea rezultatelor din Etapa I și rezolvarea eventualelor contestații, 26-31 iulie – depunerea diplomelor de bacalaureat în original (termen final de depunere diplome – 31 iulie, ora 12:00)‟. Și Facultatea Transfrontalieră are un calendar propriu de admitere:

20-26 iulie – înscrieri online și la centrele special amenajate, 25-26 iulie – probe eliminatorii și de concurs la programele de studii care presupun acest lucru, 27-28 iulie afișarea rezultatelor din Etapa I și rezolvarea contestațiilor, 28-31 iulie depunerea diplomelor de bacalaureat în original (termen final de depunere diplome 31 iulie, ora 12:00)‟. Cei care se vor înscrie la Facultatea de Medicină și Farmacie, vor susține examen în zilele de 24 și 25 iulie. În rest, la majoritatea facultăților, admiterea se face pe bază de dosar, „ponderea mediei de bacalaureat oscilând între 50 și 100%, în funcție de specificul fiecăreia‟.

În cazul în care situația o impune, atât în perioada înscrierii, cât și pe durata probelor de concurs, candidații  UDJG se pot caza în Căminul studențesc A din Complexul „Al. I. Cuza”  situat pe Strada Domnească nr. 115.

Pentru a afla facilitățile la admitere, puteți accesa link-ul: https://www.ugal.ro/anunturi/stiri-si-evenimente/10728-admiterea-udjg-2022-in-linie-dreapta. Iar pentru informații suplimentare, accesați www.admitere.ugal.ro.

Succes la admitere tuturor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?