FOTO! „O viață fără riscuri” – Acțiune de informare, desfășurată în mijlocul tinerilor de la Centrul de Terapie Ludică Greșu

0
44

O nouă întâlnire în cadrul programului „O viață fără riscuri”, program derulat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială  Protecţia Copilului Vrancea în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Vrancea și Inspectoratul Școlar Județean Vrancea.

 

În cursul acestei săptămâni, specialiști din cadrul Serviciului de Intervenție în Regim de Urgență din cadrul D.G.A.S.P.C. Vrancea și ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Vrancea, au desfășurat activități de informare în mijlocul tinerilor aflați la Centrul de Terapie Ludică Greșu. Cu ajutorul ochelarilor speciali, copiii au experimentat realitatea prin ,,lentila drogurilor”, având ocazia să conștientizeze cu mintea limpede efectele consumului de droguri, modul în care realitatea este percepută diferit, la nivel de distorsionare a formei, distanței, mărimii.

Totodată, micile simulări ale realității consumului de substanțe interzise au oferit ocazia participanților de a împărtăși experiențele, aducând în prim plan cauzele care pot determina consumul, dar și consecințele nefaste ale fenomenului. Astfel, pe lângă influența anturajului, presiunea resimțită din partea prietenilor s-a vorbit și despre tentație, curiozitate, realizarea unor alegeri greșite, toate având ca finalitate consumul de substanțe interzise .

Pentru copii, alcoolul, tutunul, drogul poate reprezenta o cale de a-şi înlătura timiditatea, motiv pentru care soluţia este de a-l ajuta, ca părinţi sau educatori, să găsească o alta modalitate prin care sa scape de acest complex. Consumul de astfel de substanțe nu aduce nimic bun şi se află frecvent la originea tulburărilor psiho-sociale cu consecinţe familiale, şcolare şi profesionale, chiar şi judiciare.

Acest proiect se vrea a fi o intervenţie timpurie si necesară asupra tendinţelor tinerei generaţii, în vederea prevenirii riscurilor prin care copiii și tinerii se expun. Proiectul se bucură de susținerea Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea și a Jandarmeriei Române.

Comunicat de presă al DGASPC Vrancea, 1 iulie 2022

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here