Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

FOTO: Elevi de 10 la Evaluarea Națională 2022. Interviu cu Gabriela Andrei, absolventă a Liceului Tehnologic „Al. I. Cuza” Panciu

Și-a dedicat mare parte din copilărie studiului, iar în prezent se bucură de unul dintre cele mai bune rezultate de până acum: media 10 la Evaluarea Națională din acest an. Gabriela-Iuliana Andrei, absolventă a Liceului Tehnologic „Al. I. Cuza” Panciu, este un exemplu de modestie. Născută și crescută în Panciu, adolescenta spune că a avut parte de o copilărie „extraordinară”, orașul în care a crescut fiind o adevărată comunitate, în care oamenii sunt altruiști. Astfel i-am întâlnit pe colegii de la clubul de karate din oraș, unde practic acest sport de un an. Simt că voi avea nevoie de tehnici de autoapărare în viitor, deoarece societatea devine din ce în ce mai periculoasă, mai ales pentru fete și femei. Cu aceste antrenamente regulate mă mențin în formă și obțin încrederea că voi fi în siguranță pe străzi”.

În detrimentul sportului, al dansului sau al orelor de canto, Gabriela a preferat întotdeauna cărțile. Și-a dorit să exceleze la învățătură, așa că era atentă la orele de curs, iar acasă își rezolva temele cu seriozitate. Lucrând și temele de vacanță cu același drag, adolescenta a ajuns „eleva de 10 la toate materiile”. Gabriela recunoaște însă că a „sacrificat ieșirile cu prietenii și alte activități pentru a avea reușite la școală”, însă nu regretă nicio clipă acest lucru.

Pe parcursul celor patru ani de gimnaziu, adolescenta a participat la diferite olimpiade școlare, în clasa a VI-a reușind să treacă de etapa locală a Olimpiadei Lectura ca abilitate de viață însă, „din cauza pandemiei, nu s-a mai organizat nimic”. „Tocmai anul acesta, în clasa a VIII-a, am participat la olimpiada de Educație tehnologică, o materie foarte dragă mie. Am ajuns la faza națională, unde am avut un punctaj mare la proba scrisă. Nu am reușit să iau premii, deoarece proba practică mi-a pus piedici. Însă m-am mulțumit cu faptul că am trăit experiența unei olimpiade, în faza națională, printre cei mai buni în acest domeniu”, spune Gabriela.

Nu mă așteptam la 10 curat”

Cu preponderență, clasa a VIII-a a fost dedicată pregătirii pentru Evaluarea Națională. Iar după testele de antrenament lucrate cu seriozitate, operele învățate cu atenție și exercițiile lucrate cu grijă, a venit și rezultatul. „Nu mă așteptam la 10 curat. Aveam dubii la compunerea de la subiectul al doilea, însă suspiciunile mele nu s-au adeverit. La Matematică am parcurs subiectele destul de repede, astfel că timpul nu a fost o problemă, cum credeam eu că se va întâmpla.

M-am încadrat în timp și am fost atentă la detalii, astfel că al treilea subiect mi-a dat doar câteva bătăi de cap. După examene, am reluat subiectele și am căpătat încrederea că voi lua note foarte bune, căci făcusem totul corect. Într-un fel mă așteptam la note mari, nu chiar de 10, însă subiectele au fost mult mai ușoare decât am crezut că vor fi. Am fost foarte fericită și eu și părinții mei când am verificat rezultatele”, povestește Gabriela.

Fără sprijinul părinților și al profesorilor, cărora „le voi mulțumi încă o mie de ani de acum încolo”, adolescenta este de părere că nu ar fi atins această performanță. Viitorii patru ani de liceu îi va petrece tot la Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza” Panciu, la profilul Matematică-Informatică. Visează la o carieră în IT sau în inginerie, iar rezultatele obținute la Evaluarea Națională au ajutat-o să-și înlăture o frică, aceea că nu sunt destul de bună pentru acest profil. În continuare voi învăța pe brânci pentru viitorul meu și pentru a-i sprijini și eu la rândul meu pe părinți, așa cum și ei au făcut-o”.

O felicităm pe Gabriela-Iuliana Andrei pentru rezultatele obținute și-i dorim succes în continuare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?