Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

18 permise de conducere reținute în ultimele 24 de ore în Vrancea, pentru șoferi prinși băuți la volan și pentru depășirea vitezei legale

POLIŢIŞTII VRÂNCENI CONTINUĂ ACȚIUNILE DE PREVENIRE A CONSUMULUI DE DROGURI ȘI ALCOOL, LA VOLAN 

Recomandăm tuturor participanţilor la traficul rutier să manifeste prudență, să respecte regulile de circulaţie şi indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în teren. 

În urma controalelor făcute de polițiști în trafic în ultimele 24 h, au fost reţinute 18 permise de conducere pentru alcool și depășirea vitezei legale, fiind constatate 5 infracţiuni prevăzute de legislaţia rutieră. 

Vă mulțumim tuturor celor care ați înțeles să respectați prevederile legale și vă dăm câteva exemple de “Așa NU”, depistate de polițiștii rutieri în ultimele 24 h.

Ieri, 29 iunie, ora 07:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Adjud au depistat un bărbat, de 54 de ani, din municipiul Bacău, în timp ce conducea o autoutilitară pe strada Republicii, din municipiul Adjud, deși se afla sub influența alcoolului.

Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Adjud unde i s-au prelevat mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Tot ieri, 29 iunie a.c., ora 17.45, un tânăr de 20 de ani, din comuna Năruja, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe DJ 205 M, dinspre sat Brădetu către sat Nistorești.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că cel în cauză nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost  întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

La aceeași oră, polițiștii Serviciului Rutier care desfășurau activități specifice pe pe DJ 205 M, în comuna Nistorești, au oprit un autoturism condus de un bărbat, de 42 de ani, din localitate.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând valoarea de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cel în cauză a fost condus la Spitalul Comunal ”N.N. Săveanu”Vidra, unde i-au fost recoltate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Atragem atenția asupra pericolelor generate de consumul de alcool și droguri la volan. Reflexele sunt mult încetinite, iar riscul unui accident rutier este sporit, astfel de comportamente iresponsabile punând în pericol viața tuturor participanților la trafic!

 

Comunicat de presă al IPJ Vrancea, 30 iunie 2022

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?