ULTIMA ORĂ! Subiecte Bacalaureat, Limba și literatura română: Text la prima vedere din Nicolae Iorga și eseu de 400 de cuvinte cu particularitățile unei comedii 

0
3777
Elevii au avut varianta 6 de rezolvat la examenul național de Bacalaureat 2022. Subiectele primite au fost adecvate profilului, cu cerințe diferite pentru profilurile teoretice/vocaționale față de cele umaniste.

Proba de examen a fost bazată, ca de obicei, pe trei părți – în prima parte este vorba despre 5 cerințe notate cu câte 6 puncte fiecare, care au ca suport un text la prima vedere.

Subiectul de mai jos este pentru filiera teoretică, profilul real, pentru filiera tehnologică si pentru cea vocațională, mai puțin profilul pedagogic.

Textul suport a fost din Nicolae Iorga – „Doamna Elena Cuza”, iar elevii au avut, la subiectul I.B., de scris un text de minimum 150 cuvinte, notat cu 20 de puncte, în care să argumenteze „dacă întâlnirea cu o personalitate (istorică, socială, culturală etc.) produce sau nu emoție, raportându-se atât la informațiile din fragmentul extras din textul Doamna Elena Cuza de Nicolae Iorga, cât și la experiența personală sau culturală”.

Subiectul al II-lea – notat cu 10 punte, a fost o argumentare a perspectivei narative într-un text de Cezar Petrescu – Întunecare.

Subiectul al III-lea – tinerii au avut de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte particularitățile unei comedii studiate – este notat cu 30 de puncte.

Publicăm subiectele:

Baremele de subiecte vor fi făcute publice de Ministerul Educației la ora 15:00.

Sursa: edupedu.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here