Handbal, Liga Națională – CSM Focșani 2007 are jucători noi!

0
275
  • Vor juca la echipa Focșaniului pentru care au semnat joi, 16 iunie, Alin Roșu și Nikolaos Kritikos, alături de Nikola Krnoglavac, care a semnat  încă din 31 martie

Echipa de handbal de Ligă Națională a CSM Focșani 2007 este prima grupare a clubului care și-a stabilit lotul pentru viitorul campionat. Conducerea echipei își dorește să continue la nivelul performanțelor din anii anteriori când s-a menținut în zona de siguranță a clasamentului, a reușit inclusiv o clasare pe loc de Cupă Europeană EHF unde a ajuns până în turul patru cu bilanț pozitiv – patru victorii și trei înfrângeri. În intersezon apar inevitabil modificări de lot, determinate de încheieri ale contractelor, de dorințe ale jucătorilor sau decizii ale conducerilor echipelor. CSM 2007 nu face excepție de la regulă. Încă de dinaintea terminării trecutului campionat, doi jucători și-au exprimat dorința de a pleca de la Focșani, un altul a semnat cu CSM 2007. În linii generale, conducerea formației focșănene și-a structurat lotul cu care va începe viitorul campionat. Așa cum arată balanța plecări – veniri, se menține un bun nivel valoric al lotului. Au semnat cu CSM 2007 trei jucători de foarte bună calitate, cu meciuri pentru naționalele țărilor lor. În martie a devenit pentru doi ani jucătorul CSM Focșani 2007 interul dreapta  sârb Nikola Krnoglavac iar joi, 16 iunie au semnat cu formația focșăneană, tot pentru doi ani, internaționalii Alin Roșu și Nikolaos Kritikos. Primul este român, al doilea este grec. 

Extrema stângă Alin Roșu vine de la CSU din Suceava unde se transferase în vara trecută, de la Steaua București. Are 32 de ani și 1,85 înălțime. În Liga Națională a început să joace la CSU Suceava de unde a plecat la CSM Vaslui, apoi la CSM București și Steaua București. A evoluat de mai multe ori pentru Naționala de seniori a României. Interul stânga Nikolaos Kritikos s-a născut la Atena, are 25 de ani, 1,92 înălțime. Este internațional al Geciei pentru ale cărei Naționale de juniori și seniori a jucat în ultimii 5 ani. Vine de la Olimpiakos Pireu pentru care, în 2022, a marcat 20 de goluri în 8 meciuri. În cariera sa, a jucat pentru Panelinios, Olimpiakos Pireu și Doukas, în Grecia și Anathorsis, în Cipru. Cu Sabbianco Anothorsis Famagusta a jucat în Cupa europeană EHF unde, în sezonul 2020-2021 Anothorsis a întâlnit pe Minaur pe care a întrecut-o la Baia Mare. Kritikos a marcat atunci de 3 ori. 

Toți cei trei jucători legitimați la CSM Focșani 2007 sunt buni marcatori și în competițiile interne și în cele internaționale.  De la CSM Focșani 2007 au plecat la final de contract Filip Marjanovic, Bogdan Mănescu, Andrei Drăgan, Mădălin Țuțu, Valentin Pătru, Ovidiu Cozorici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here