Ediția: Joi 18 aprilie 2024 Nr. 6607
Ediția: Joi 18 aprilie 2024 Nr. 6607

Bărbat găsit mort în locuința cuprinsă de flăcări, la Tătăranu

Pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani au fost solicitați seara trecută, în jurul orei 23:00, să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință din comuna Tătăranu. La fața locului s-au deplasat în cel mai scurt timp 3 echipaje cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă şi 1 ambulanţă SMURD. Ajunse la locul evenimentului, forțele de intervenție au acţionat, în cooperare cu SVSU Tătăranu, pentru localizarea și limitarea efectelor incendiului, care se manifesta generalizat la întreaga locuință, în suprafață de circa 50 mp.

După circa două ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat. În urma incendiului, care cel mai probabil a izbucnit din cauza unui aparat de gătit lăsat nesupravegheat, au ars acoperișul locuinței și bunurile aflate în interiorul acesteia.

Din nefericire, în interiorul locuinței, a fost găsit trupul carbonizat al unui bărbat în vârstă de 54 ani.

Măsuri de prevenire a incendiilor în bucătării și reguli de comportare în cazul

producerii unor astfel de evenimente

Pompierii vrânceni atrag atenția cetățenilor asupra faptului că cele mai multe incendii izbucnesc în bucătării ca urmare a neglijenţei persoanelor la folosirea aparatelor de gătit sau a distragerii atenţiei în timpul gătitului, pentru o anumită perioadă.

În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente, care se pot transforma în tragedii, este important să supravegheați aparatele de pregătire a hranei când sunt în funcțiune, să aşezaţi cratiţa cu mâner astfel încât să nu cadă de pe aragaz sau să se răstoarne peste flacără și să curăţaţi depunerile de grăsime şi resturile de mâncare de pe aragaz, deoarece acestea se pot aprinde uşor.

În cazul în care se întâmplă ca mâncarea/uleiul dintr-o tigaie să ia foc:

  • Nu aruncaţi tigaia pe jos sau pe mobilierul de bucătărie şi nu turnaţi apă peste ea!

  • Opriţi alimentarea cu gaz/energie electrică a aragazului/maşinii de gătit pe care este tigaia (dacă puteţi să o faceţi în siguranţă) şi lăsaţi-o să se răcească.

  • Stingeți flăcările acoperind tigaia cu un capac sau punând un prosop ud peste aceasta. Limitarea aportului de oxigen necesar arderii duce la stingerea focului.

  • Nu vă grăbiți să puneți mâna pe tigaie, chiar dacă flăcările s-au stins, deoarece fiind în continuare fierbinte, o puteți scăpa din mâini, riscând să vă stropiți cu uleiul încins. Lasați tigaia pe aragaz și deschideți larg fereastra pentru a evacua fumul din încăpere.

  • Dacă nu reușiți să stingeți flăcările, iar acestea se extind, evacuați persoanele din locuință, alertați vecinii și sunați urgent la numărul unic de urgență 112.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Vrancea, 15 iunie 2022

foto cu rol de prezentare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?