VIDEO! Un profesor de la Colegiul Cuza Focșani a descoperit o formulă de calcul care a fost publicată într-o enciclopedie matematică

0
3751

O realizare remarcabilă a domnului profesor Mihai Teodor, care a descoperit o formulă de calcul, ceea ce a dus la publicarea ei într-o enciclopedie matematică.
Domnul profesor Mihai Teodor, care predă matematică și informatică la CNAIC, a descoperit o formulă de calcul pentru suma produselor cifrelor până la un număr ”n”, fiind publicat în ”Gazeta matematică” Nr 2/2022 și ulterior în Enciclopedia online Q.E.I.S (The On-Line Encyclopedia of Integer Sequences). Apariția în Q.E.I.S a presupus mai întâi obligativitatea publicării într-o revistă de specialitate cu ISSN, verificarea de către administratorii site-ului Q.E.I.S, apoi propunerea problemei către toți utilizatorii site-ului timp de 2 luni de zile, pentru ca aceștia să editeze eventuale intervenții, observații, editări la rezultatul găsit. În final, la 4 iunie 2022, forma propusă a fost aprobată și apoi publicată.
Îl felicităm pe domnul profesor Mihai Teodor și suntem mândri de realizarea dumnealui!
Vă invităm să vedeți si demonstrația făcută de domnul profesor, pentru elevi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here