Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Șef de serviciu din Primăria Focșani, anchetat după ce i-ar fi făcut avansuri sexuale unei eleve de 15 ani

Anchetă în curs în ceea ce îl privește pe un șef de serviciu din Primăria municipiului Focșani, care este bănuit că ar fi făcut avansuri sexuale explicite unei eleve de 15 ani. Sesizarea a plecat chiar de la tânără, elevă a unui liceu din municipiu, care a reclamat că bărbatul ar fi avut un comportament nepotrivit față de ea, chiar în incinta unității de învățământ. Inițial, sesizarea a ajuns la Direcția Generală de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Vrancea, după care au fost alertate și alte instituții. Astfel, a fost sesizat Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea, urmând a se dispune măsuri în funcție de rezultat, dar și Primăria municipiului Focșani, dat fiind că, potrivit DGASPC Vrancea, „presupusul agresor se afla în incinta școlii în exercitarea atribuțiilor de serviciu”.

În data de 27 mai minora ne-a adus la cunoștință faptul că în cursul zilei de joi, 26 mai, a fost abordată în incinta școlii de către un bărbat care i-ar fi făcut propuneri indecente. Apreciem reacția minorei care nu s-a lăsat intimidată și a făcut cunoscută această situație, solicitând sprijin în vederea aplicării măsurilor legale ce se impun. Minora a beneficiat de consiliere urmând a fi evaluată pentru a se stabili dacă va avea nevoie și de ședințe de psihoterapie”, ne-a confirmat Adina Lăscan, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vrancea.

Pe de altă parte, și primarul Cristi Valentin Misăilă ne-a confirmat că există o anchetă în curs la nivelul municipalității. Totodată, acesta a precizat că prima măsură a fost aceea de a-i retrage șefului de serviciu atribuțiile pe care le avea în incinta unității de învățământ, iar în funcție de rezultatul anchetei se va decide în consecință. „Am fost sesizați atât de Direcția Generală de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Vrancea cât și de către liceul în cauză. Am constituit o comisie pentru a fi făcută o anchetă și am dat dispoziție să fie retras din activitatea de distribuire a pachetelor prin POAD și să fie înlocuit cu un alt angajat din primărie. În acest moment se desfășoară o anchetă pentru a vedea ce s-a întâmplat și, în funcție de rezultat, vom dispune în consecință, aceasta însemnând, dacă va fi cazul, inclusiv sesizarea organelor competente. Sunt total indignat și nu sunt deloc de acord cu un asemenea comportament. Îi cer public inclusiv demisia acestui individ. Comportamentul lui în general este deplorabil, dovadă că l-am dat de două ori afară și s-a întors ca urmare a deciziei instanței de judecată”, ne-a declarat primarul Misăilă.
Potrivit surselor noastre, nu ar fi fost pentru prima oară când tânăra ar fi fost abordată de bărbatul în cauză, însă de această dată respectivul a fost mai explicit în discuție. Contactat telefonic, funcționarul în cauză ne-a spus că nu a făcut niciun fel de propunere elevei. Acesta ne-a confirmat că a existat o discuție cu tânăra, însă în niciun caz una cu tentă sexuală. Mai mult, acesta susține că fata a fost cea care a inițiat o discuție, iar el pur și simplu a întrebat-o dacă are vreo problemă sau e supărată. „Voi încerca să discut cu familia, să văd cum s-a ajuns la această situație, pentru că nu am avut acest gen de discuție cu eleva respectivă”, ne-a declarat acesta.

foto cu rol de prezentare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?