Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610
Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610

Pastile de ecstasy ascunse într-o scară de bloc din Focșani; trei vrânceni, condamnați după ce au făcut „afaceri” cu un investigator sub acoperire

Trei vrânceni, cu vârste cuprinse între 25 și 35 de ani, au fost cercetați și condamnați pentru trafic de droguri de mare risc în formă continuată, iar unul dintre ei și pentru deținere de droguri, după ce au „picat” în plasa unui investigator sub acoperire. Celor trei li s-a imputat că au cumpărat drogurile în cursul anului 2020, parte dintre acestea fiind vândute altor consumatori. Sute de comprimate care conțineau MDMA au fost depistate într-un autoturism utilizat de unul dintre inculpați, alte câteva zeci de pastile fiind ridicate la perchezițiile domiciliare, precum și dintr-o altă mașină. Totodată, droguri au fost găsite și asupra inculpaților, iar cu ocazia perchezițiilor efectuate au fost depistate comprimate inclusiv în casa scării din blocul în care locuia unul dintre aceștia.

Cei trei au intrat în vizorul oamenilor legii în urma unei sesizări din oficiu care privea „afacerea” în domeniu pe care o desfășura unul dintre inculpați. De aici, s-a dispus autorizarea folosirii în cauză a unui investigator, căruia inculpatul i-a propus să cumpere droguri de mare risc de tip ecstasy (MDMA) – 250 de comprimate pentru suma de 13.750 lei. Tranzacția a picat, însă ulterior au fost identificați și ceilalți doi inculpați, despre care s-a ajuns la concluzia că au legături între ei.

În urma anchetei, cei trei au fost trimiși în judecată, iar ulterior au fost condamnați – doi la închisoare cu suspendare, iar al treilea la închisoare cu executare. Dintre toți, doar unul era cunoscut ca recidivist, în condițiile în care fusese liberat condiționat în decembrie 2017 cu un rest de pedeapsă de 511 zile. Pe lângă condamnare, instanța a dispus și confiscarea a sute de comprimate și a telefoanelor deținute de inculpați. „(…) condamnă pe inculpatul (…), la 1 an şi 8 luni închisoare pentru trafic de droguri de mare risc în formă continuată. (…) dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei principale aplicate, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani şi 10 luni. (…) obligă pe inculpat ca pe parcursul termenului de supraveghere, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 80 zile, la una din cele două instituţii menţionate în baza de date afişată de Direcţia Naţionala de Probaţiune, respectiv Primăria comunei Vînători ori Biserica Sfinţii Mihail şi Gavril din comuna Vînători, în măsura în care starea de sănătate îi va permite. (…) menține măsura controlului judiciar cu privire la inculpatul (…) cu aceleași obligații. Constată că inculpatul s-a aflat sub măsura reținerii la data de 01.10.2020.

(…) condamnă pe inculpatul (…), la 2 ani şi 6 luni închisoare pentru trafic de droguri de mare risc în formă continuată. (…) dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei principale aplicate, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani. (…) obligă pe inculpat ca pe parcursul termenului de supraveghere, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 90 zile, la una din cele două instituţii menţionate în baza de date afişată de Direcţia Naţionala de Probaţiune, respectiv ori Primăria municipiului Focşani – Direcţia de Dezvoltare Servicii Publice Focşani ori Primăria municipiului Focşani – Adăpostul de câini, în măsura în care starea de sănătate îi va permite. (…) menține măsura controlului judiciar cu privire la inculpatul (…), cu aceleași obligații. Constată că inculpatul s-a aflat sub măsura reținerii la data de 01.10.2020, zi pe care o deduce din durata pedeapsei. (…) condamnă pe (…), la 7 ani şi 6 luni închisoare pentru trafic de droguri de mare risc. (…) condamnă pe acelaşi inculpat la 9 luni închisoare pentru deținere de droguri de mare risc pentru consum propriu, fără drept. (…) contopeşte pedepsele principale aplicate inculpatului și dispune ca acesta să execute pedeapsa cea mai grea de 7 ani şi 6 luni închisoare, sporită cu o treime din cuantumul celeilalte pedepse, respectiv cu 3 luni închisoare, și dispune ca acesta să execute o pedeapsă principală de 7 ani şi 9 luni închisoare. (…) menţine măsura controlului judiciar cu privire la inculpatul (…) cu aceleaşi obligaţii. Deduce din durata pedepsei durata reținerii și anume o zi – 01.10.2020. (…) dispune prelevarea probelor biologice de la inculpații (…), în vederea introducerii profilului genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare. (…) obligă pe inculpații (…) la câte 2.000 lei cheltuieli judiciare către stat și pe inculpatul (…) la 3.200 lei cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei prezentei hotărâri”, se arată în hotărârea instanței, care a fost atacată de doi dintre inculpați.

Foto cu rol de prezentare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?