Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Concert Cameral în Piața Unirii din Focșani

Vineri, 20 mai 2022, în Piața Unirii din Municipiul Focșani, violonista DIANA JIPA și pianistul ȘTEFAN DONIGA vor susține, sub titlul ”ROMÂNIA UNIVERSALIS”, de la ora 19.00, un concert cameral, parte a unui turneu național de 10 recitaluri, dedicat celebrării a 15 ani de la integrarea României în Uniunea Europeană.

Cei doi muzicieni vor prezenta publicului un repertoriu bogat și deosebit de variat, alcătuit din 11 creații camerale care aparțin unor compozitori români de diverse origini etnice, dar, în același timp, subliniază importanța gândirii muzicale contemporane prin includerea câtorva dintre cele mai importante nume ale creației prezentului.

În acest sens, sunt cuprinse în program pagini semnate de George Enescu, Béla Bartók, Walter Klepper, Mihail Jora, Alfonso Castaldi, Theodor Rogalski, Hilda Jerea dar și creații aparținând compozitorilor Adrian Iorgulescu, Ulpiu Vlad, Dan Dediu, Roman Vlad. Recitalul de vineri seară marchează o dată cu o deosebită încărcătură simbolică, respectiv o avanpremieră a Zilei Mondiale a Diversității Culturale.

Proiectul „ROMÂNIA UNIVERSALIS” este organizat de Asociația Culturală INNOVARTE cu sprijinul Institutului Cultural Român, al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România și cu valorosul parteneriat al canalului Radio România Muzical.

Informare Primăria Municipiului Focșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?