Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Proiect privind „incluziunea și abilitarea romilor”, la Slobozia Bradului

Slobozia Bradului începe implementarea proiectului “Creșterea incluziunii și abilitarea romilor din Comuna Slobozia Bradului, județul Vrancea și Comuna Grebănu, județul Buzău”

Primăria Slobozia Bradului organizează, joi 12 mai 2022, ora 18, la Biserica Penticostală “Betel” din satul Liești, Evenimentul de lansare al proiectului „Creșterea incluziunii și abilitarea romilor din Comuna Slobozia Bradului, județul Vrancea și Comuna Grebănu, județul Buzău”. Obiectivul principal al proiectului este creșterea nivelului de incluziune și abilitare a romilor din comuna Slobozia Bradului, județul Vrancea și comuna Grebănu, județul Buzău. Proiectul, implementat în parteneriat cu Asociația Liberei Atitudini, se desfăşoară în perioada martie 2022 – februarie 2024 şi beneficiază de un grant în valoare de 830.490 € oferit de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE în cadrul Programului Dezevoltare Locală.

Proiectul se adresează unui grup țintă format din:

– 1200 persoane de etnie romă (copii, tineri, adulți) în situații de vulnerabilitate, de risc sau care se confruntă cu diverse forme de excluziune socio-economică;

– 500 persoane de etnie romă (adulți, tineri sau copii), în special femei și tinere rome cu niveluri scăzute de conștientizare privind drepturile lor și participarea la viața comunității;

– 100 experți și lideri romi.

Printre serviciile oferite în cadrul proiectului amintim: sprijin pentru obținerea documentelor de identitate, servicii educaționale pentru persoanele de etnie romă în situații vulnerabile, servicii de ocupare, servicii pentru sănătate, îmbunătățirea condițiilor de locuit, formarea personalului și a voluntarilor, activități și campanii de informare și creștere a conștientizării, cooptarea și participarea persoanelor de etnie romă la luarea deciziilor, dezvoltarea de instrumente anti-discriminare.

Proiectul este finanțat prin Programul “Dezvoltare locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor”, Granturile SEE 2014-2021, Apel deschis de proiecte „Creșterea incluziunii și abilitarea romilor”, Runda a 2-a, Aria 7 “Incluziunea și abilitarea romilor”, administrator grant: Fondul Român de Dezvoltare Socială (FRDS).

Date de contact: dl. Mihai Pârcălabu – Manager de proiect, tel. 0762 920 111, tel/fax: 0237.259.003, e-mail:, primariasloboziabradului@yahoo.ro.

COMUNICAT DE PRESĂ, 11.05.2022

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?