Membrii ATOP Vrancea rămân cu indemnizația intactă

0
929

Membrii Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Vrancea vor primi în continuare indemnizația integrală, stabilită anterior datei de 31 mai 2021. Un complet de judecători de la Curtea de Apel Galați a anulat, ieri, Hotărârea Consiliului Județean nr. 121 din 31 mai 2021, prin care, la propunerea consilierilor județeni USR, indemnizaţia membrilor ATOP s-a micşorat, de la 15% la 5% din indemnizaţia preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, fără a se putea depăşi într-o lună 10% din indemnizaţie, faţă de 30% cum era până la acea dată. 

„Admite recursul. Casează sentința recurată și în rejudecare admite acțiuneaispune anularea H.C.J .Vrancea nr. 121/31.05.2021. Definitivă“, se arată în soluția pe scurt dată de instanța de judecată. 

ATOP este o autoritate cu rol consultativ prin care sunt puse la aceeași masă autoritatea publică, reprezentanți ai instituțiilor de ordine publică din Vrancea, ai MAI, ISU și societatea civilă, reprezentată de trei persoane în ATOP. Cuantumul indemnizațiilor pentru membrii ATOP este diferit la nivel național, pentru că legea nu prevede stabilirea unei valori minime sau maxime.

Din ATOP fac parte consilierii județeni: Cătălin Răducanu (PSD); Florin Nedelcu, Ion  Epure (PNL), Dorel Lazăr, Gheorghe Stroe (USR PLUS), Dorina Săpunaru (ALDE), dar și reprezentanți ai comunității locale: Eduard Lambrino, Toader Constantin și Vasile Croitoru. 

Membri de drept ai ATOP Vrancea sunt: Claudia Lavinia Serafimciuc-subprefect; Remus Nica-inspector șef al IPJ Vrancea; Florin Dorian Alecsandrescu-director executiv al Poliției Locale a Municipiului Focșani; Flaviu Dorel Chiscop-inspector șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea; Alin Marian Vlad-președintele organizației Corpul Național al Polițiștilor, Filiala Vrancea; Adrian Babiș-locotenent colonel, comandant al Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here