Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610
Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610

Fotbal, Liga a III-a, play-off – Ocazii multe, zero goluri!

  • Aerostar Bacău – CSM Focșani 2007 0-0

Formații

Aerostar Bacău: Mocanu – Pavel, Benchea, Chirilă, Tofan, Horia, Zaharia, Viorică, Vraciu, Gavrilă, Tilibașa. Au mai jucat Vișinar, Bobîrnac, Paveluc, Coroamă. 

CSM Focșani 2007: Lazăr – Juncănaru, Găină (29 Stoica), Panaite, Negoiță – Strătilă (66 Pasăre), Săpunaru, Taciuc, Băciuț – Rogoveanu (9 Manu) – Dascălu.  

Aerostar și CSM Focșani 2007 au terminat la egalitate, 0-0, partida pe care au disputat-o miercuri la Bacău în runda a șasea a play-off-ului Seriei a 2-a, Liga a III-a. Ambele formații au avut multe ocazii de gol, dar nu au reușit să trimită mingea în poarta adversarilor. Cele mai numeroase au fost ale oaspeților: în minutul 12, Dascălu a finalizat cu șut slab din careu o acțiune periculoasă, în minutul 17, servit de Manu, Strătilă a preluat prea larg în careu și a pierdut mingea, în minutul 19, Strătilă a intrat în careu i-a pasat lui Manu, dar nu ieșit nimic, în minutul 40, Manu a centrat foarte bine, însă nimeni nu a venit la primire, în minutul 41, Dascălu, nemarcat la 10 metri de poartă, doar cu Mocanu în față, a trimis mingea în bară, iar în ultimul minut al primei reprize, Juncănaru a driblat, a intrat în careu, însă a arătat că stângul lui nu-i pentru șut și a rispit încă o mare ocazie a echipei sale. În aceeași perioadă, de la Aerostar, în minutul 7, Tofan a tras de la 16 metri și Lazăr a prins, cinci minute mai târziu, același Tofan a șutat  peste transversala porții focșănenilor, în minutul 40, Viorică nu l-a putut bate pe portarul oaspeților iar în minutul 41, Tofan, din 10 metri a trimis peste poartă. Cu un plus de concentrare din partea celor aflați în poziții favorabile, oricare din aceste ocazii putea fi transformată în gol! 

Întâmplările de acest gen au continuat și în partea a doua a întâlnirii. Au început focșănenii, cu marile posibilități de a marca ale lui Dascălu și Băciuț, a urmat Zaharia-Măruță cu driblingul prelungit și șutul său respins de Lazăr și alte două situații favorabile ale gazdelor. În minutul 55 Mocanu, aflat la repunere i-a pasat lui Dascălu, liber la 16 metri, însă focșăneanul nu a avut reacția cu care să înscrie, într-o situație similară fiind și Radu, în minutul 75, cu același rezultat. În minutul 82, Taciuc a șutat puternic de la 28 de metri și a respins greu Mocanu, însă ultima ocazie de gol a meciului a fost cea din minutul 90+ a lui Coroamă care, din 6 metri, nemarcat, a lovit cu capul și mingea s-a dus peste poartă. 

S-a terminat 0-0, un meci pe care focșănenii l-au avut într-o perioadă la îndemână, dar pe care puteau să-l piardă înainte de fluierul de final al arbitrului.  

Nu au fost goluri, dar au fost două evenimente cu urmări pentru formația oaspete: au ieșit din teren accidentați Rogoveanu, în minutul 9 și Găină în minutul 29. Cam mult pentru un meci fără vreo miză reală. Anticipam în avancronica meciului că echipa focșăneană poate face o bună repetiție pentru jocurile de baraj. Pînă la urmă, Marius Bratu a avut posibilitatea să-și verifice echipa în situație de forță majoră, cum a fost cea a înlocuirii celor doi accidentați care a impus schimbarea componenței liniei de fund, rămasă doar cu un fundaș central de meserie, ca și a celei de mijloc în zona centrală. Sorin Săpunaru a jucat ca stoper ca și cum ar fost de acolo, iar Lorenzo Stoica l-a suplinit bine la mijloc. Antrenorul CSM 2007 a arătat că poate găsi soluții la nevoie, ceea ce este bine în perspectiva jocurilor următoare, inclusiv celor de baraj!

Sâmbătă, 7 mai, pe Stadionul Milcovul de la ora 18:00, CSM Focșani 2007 va întâlni pe Metalul Buzău în etapa a șaptea a play-off-ului. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?