Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

FOTO: Volei junioare – CSS Focșani, evoluții foarte bune în turneul semifinal al Campionatului Național!

  • CSS Focșani – LPS Mircea Eliade București 3-0 (25-12, 25-16, 25-21)
  • CSM București – CSS Focșani 3-0 (25-12, 25-16, 25-21)
  • CSS Focșani – Penicilina Iași 3-0 (25-15, 25-17, 25-17) 

Formația CSS Focșani: Claudia Popa, Miruna Pușcă, Denisa Cara, Cătălina Ciubotaru, Ilinca Știrbu, Andra Damaschin, Elena Fătu (debutantă), Riana Bobeică, Ioana Bădin, Valeria Robu, Flavia Obodariu, Alexandra Diac. 

Antrenori, Cătălin Știrbu și Cosmin Popa. 

Turneul semifinal al Campionatului Național de junioare, care a avut loc la Focșani, în Sala Liceului cu Program Sportiv de miercuri, 27 aprilie până vineri, 29  aprilie a fost câștigat de CSM București care s-a calificat în Turneul final. Pe locul al doilea s-a clasat CSS Focșani urmată de LPS Mircea Eliade București și Penicilina Iași. Formația focșăneană a intrat în turneu cu un handicap major: a fost lipsită de căpitanul Alessia Sima, jucătoare determinantă în angrenajul echipei și care a fost operată marți 26 aprilie, după grava accidentare de la un genunchi; de ridicătoarea Andra Damaschin, cu probleme de sănătate și care a jucat foarte puțin, doar în ultimul set al turneului, din meciul cu Penicilina Iași. Iar centrul Claudia Popa a evoluat, de asemenea, puțin pentru că a avut degete accidentate la mâna dreaptă, cea de atac. În asemenea circumstanțe, era greu ca fetele Focșaniului să depășească pe CSM București, echipă la care au revenit, pentru turneul semifinal, câteva jucătoare care au evoluat la formații din Divizia A1. Partida dintre cele două grupări, decisivă pentru stabilirea promovatei în turneul final, disputată joi de la ora 18:00, a început cu un prim set în care oaspetele, foarte concentrate, dezinvolte și în atac și în apărare, au condus cu 12-0, fetele Focșaniului acuzând o nefirească crispare. În continuarea setului, în teren a fost echilibru, 13-12 pentru CSM București, dar setul s-a încheiat cu 25-12. Setul al doilea, mai echilibrat, a fost câștigat tot de bucureștence, cu 25-16. Ultimul set a fost mereu strâns, dar experiența superioară a oaspetelor a decis învingătoarea în set cu 25-21 și în meci cu 3-0.

Vineri, CSS Focșani, care câștigase în prima zi cu 3-0 întâlnirea cu LPS Mircea Eliade București, s-a impus cu același scor în partida cu Penicilina Iași. Pe seturi, 25-15, 25-17, 25-17.   

În circumstanțele relevate mai devreme, CSS Focșani a avut o evoluție foarte bună, în continuarea celor din campionatul de junioare, dar și în cel al Diviziei A2. Voleibalistele Focșaniului au dedicat victoriile Alessiei Sima, pe care o așteaptă să revină cât mai repede alături de ele.

Pentru una dintre jucătoarele de la CSS Focșani, Miruna Pușcă, meciul cu Penicilina Iași a fost ultimul ca junioară. Colegele – și conducerea echipei – i-au făcut cadou de despărțire nu doar victoriile din turneu, ci și un tort special, de care s-au bucurat împreună. Mirunei, pe care o cunosc de când a venit la volei, și despre care profesorul Marian Rădulescu mi-a spus că va deveni un libero de bună calitate – a și confirmat – îi doresc să aibă parte de tot ce-i mai frumos în viață, începând cu apropiata studenție la Unversitatea Națională de Educație Fizică și Sport!    

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?