Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO! CJ Vrancea solicită explicații privind prăbușirea podului de pe DJ 204D, la Vadu Roșca

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma a anunțat că administrația județeană a solicitat firmei care execută lucrări de reabilitare a podului care a fost distrus de ape, să explice care sunt cauzele acestui incident și de ce firma în cauză nu a luat măsuri pentru ca acest lucru să nu se întâmple. Sâmbătă seara, o porțiune dintr-un pod aflat în lucru, pe DJ 204D, la Vadu Roșca, s-a surpat din cauza precipitațiilor din ultimele zile. Astfel, una dintre extremitățile podului peste râul Putna (spre Vadu Roșca), care face legătura între satele Vulturu și Vadu Roșca, s-a prăbușit. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Specialiștii Direcției Tehnice din cadrul Consiliului Județean Vrancea, alături de reprezentanții Primăriei Vulturu, s-au deplasat la fața locului pentru a evalua cauza incidentului. În zonă s-au aflat și echipaje ale Poliției, care au dirijat șoferii pe o rută ocolitoare, prin comuna Suraia. 

sursă foto: IPJ Vrancea

 

 

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, a mers azi la Vadu Roșca, unde a cerut explicații pentru incidentul care a dus la surparea unei porțiuni din pod. „Este inacceptabil ceea ce s-a întâmplat, iar Consiliul Județean Vrancea va solicita firmei care are în lucru reabilitarea podului de la Vadu Roșca toate detaliile și explicațiile privind soluțiile de lucru alese în zonă, în condițiile în care de câteva zile se știa că va ploua și erau necesare măsuri suplimentare pentru protejarea lucrării”, a declarat Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea.

 

 

La fața locului am cerut explicații punctuale reprezentanților firmei care are lucrarea în execuție, dar și proiectantului. Primele informații indică faptul că râul Putna a fost deviat spre malul stâng, pentru a se putea lucra la picioarele podului, iar apa a ”săpat” puternic în mal, mai ales în ultimele zile.

Expertiza care va fi făcută foarte curând la podul de la Vadu Roșca va oferi toate răspunsurile așteptate de oamenii locului. În calitate de președinte al Consiliului Județean Vrancea, vreau să transmit un mesaj foarte clar: cine a greșit va plăti. Nu ne jucăm nici cu viețile oamenilor, nici cu banii de la buget. Cei care își asumă proiectarea și realizarea unor lucrări trebuie să aibă în vedere, permanent, toate aspectele care presupun o investiție. Din fericire nu au existat victime în urma incidentului. Deja a fost identificată o rută ocolitoare, prin comuna Suraia, iar șoferii sunt rugați să evite zona afectată în perioada următoare. În plus, va fi impusă pe ruta respectivă o restricție de tonaj de 7,5 t. Pe drumurile județene din Vrancea sunt 146 de poduri din beton armat, 32 dintre acestea aflându-se în proces de reabilitare și consolidare”, a mai spus șeful administrației județene.

Acesta a precizat că administrația județeană va reveni cu mai multe detalii la finalizarea verificărilor care au fost deja demarate în regim de urgență.

sursă foto: facebook Vadu Roșca

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?