Ediția: Sâmbătă 21 septembrie 2024 Nr. 6719
Ediția: Sâmbătă 21 septembrie 2024 Nr. 6719

VIDEO și FOTO: Beneficiarii Centrului „Sfânta Maria‟ Golești, prezenți la o expoziție cu vânzare la Parlamentul României

Trei beneficiari ai Centrului „Sfânta Maria‟ Golești au participat luni, alături de reprezentanții centrului, la o expoziție cu vânzare organizată la Parlamentul României. Timp de o săptămână, în perioada 11 – 15 aprilie, sute de obiecte confecționate de persoanele cu dizabilități instituționalizate în centrele de stat și private din țară, vor putea fi admirate și chiar cumpărate de iubitorii de frumos. Lucrările sunt expuse în foaierul Sălii de Plen a Senatului. „Luni, în holul Parlamentului, s-a desfășurat o activitate în care au fost expuse produse lucrate de beneficiarii din centrele cu persoane cu dizabilități din țară, printre care și lucrări ale tinerilor din cadrul centrului nostru. Este vorba despre Butuc Vasilica, Anton Gheorghiță și Gheoș Irina. Vasilica a adus lucrări realizate în tehnica quilling și produse pentru perioada de Paști; Irina a adus tablouri realizate în tehnica quilling, iar Gheorghiță a adus lucrările sale cunoscute, lucrate cu boabe de cafea și pânză de iută‟, a spus Sorin Atomulesei, șeful Centrului „Sfânta Maria‟ Golești.

Expoziția a fost organizată de Consiliul de Monitorizare în parteneriat cu Comisia pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte și minorități din Sentul României. „Timp de o săptămână,  în perioada 11 – 15 aprilie, aceste obiecte, cu tematica sărbătorilor pascale, vor fi expuse în foaierul Sălii de Plen a Senatului. Fiecare lucrare are prețul afișat împreună cu numele autorului și contul bancar în care vor putea fi virați bănuții obținuți în urma vânzării produselor respective. Acest eveniment a fost susținut de: Anca Dragu, președinta Comisiei pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte și minorități; Matei Bogdan, președintele Comisiei pentru tineret și sport; Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politica externă; Mihai Tomescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități; Elena Tudor, președinta Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopții; Adrian Bulgaru, director al Institutului Român pentru Drepturile Omului și Costel Vicol, membru al Comisiei pentu drepturile omului, egalitate de șanse, culte și minorități‟, mai spune Sorin Atomulesei.

Acest eveniment a fost creat pentru a „încuraja și a sprijini beneficiarii centrelor de stat și private care au talentul și pasiunea pentru artă și lucrul manual. Obiectele de artă provin din 60 de centre din 20 de județe și reprezintă goblenuri, tablouri cu peisaje de primăvară, icoane, ouă încondeiate, aranjamente pentru masa de Paști: coșuri împletite, coșuri cu flori, suporturi pentru căni, sfeșnice pentru lumânări, fețe de masă cusute manual, precum și  diverse obiecte de decor de mari sau mici dimensiuni. Expoziția se încheie vineri, 15 aprilie, la ora 14:00‟, mai spune șeful centrului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?