Ediția: Vineri 21 iunie 2024. Nr. 6654
Ediția: Vineri 21 iunie 2024. Nr. 6654

10.826 chestionare completate în Vrancea la finalul zilei 7 a Recensământului Populației și Locuințelor

10.826 de chestionare au fost completate în Vrancea de la debutul etapei de autorecenzare din cadrul Recensământului Populației și Locuințelor (RPL2021). Potrivit datelor oficiale publicate pe www.recensamantromania.ro, aceasta este situația cumulată la finalul zilei 7, cu mențiunea că este vorba despre numărul de chestionare completate, nu despre numărul de persoane recenzate, în condițiile în care o parte dintre aceste chestionare pot cuprinde doar date legate de locuințele secundare neocupate. În același timp, numărul chestionarelor completate nu este egal cu numărul celor validate.

România se află la al treisprezecelea recensământ din istorie și al patrulea după Revoluția din 1989, dar RPL2021 este primul din România organizat integral în format digital. Tocmai de aceea, Prefectul Județului, Nicușor Halici, a făcut un apel atât către primari cât și către secretarii generali ai Unităților Administrativ Teritoriale, pentru a se implica cu deosebită responsabilitate în tot ceea ce înseamnă Recensământul Populației și Locuințelor, care este un proces important la nivelul comunităților locale.

Etapa de autorecenzare a RPL2021 a început luni, 14 martie 2022, și va fi disponibilă populației până pe 15 mai 2022. Autorecenzarea poate fi realizată de pe orice dispozitiv electronic (telefoane inteligente, tablete, laptopuri, desktopuri etc.), iar persoanele cu abilități digitale mai reduse pot beneficia de sprijin prin autorecenzare online asistată (ARA). De menționat că autorecenzarea online asistată se poate face în spații special amenajate de fiecare primărie – pe tabletele recenzorilor ARA, fie de pe propriile dispozitive electronice, cu sprijinul unui recenzor.

În acest moment, fiecare persoană, indiferent de cetățenie, cu reședința obișnuită în România (care trăiește pe teritoriul României pentru o perioadă de cel puțin 12 luni) se poate  autorecenza în 2 pași:

Pasul 1 – prin accesarea platformei de autorecenzare și completarea formularului de pre-înregistrare pentru ea însăși și pentru membrii gospodăriei din care face parte;

Pasul doi – persoana care a făcut pre-înregistrarea și membrii gospodăriei sale (pe care i-a trecut în formularul de pre-înregistrare) vor primi un link la adresa/ adresele de email indicate, fiecare link conducând la chestionarul individual de recensământ; la finalul chestionarului, după completare, se apasă butonul „Finalizare” și chestionarul completat este transmis în baza de date a recensământului.

Sursa text: Prefectura Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?