Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

FOTO: Şcoala Bordeşti, cea mai bună la rugby gimnaziu din judeţul Vrancea

Echipa de rugby tag gimnaziu, de la Şcoala Gimnazială „Învăţător Gheorghe Asănache” din Bordeşti, este după doi ani de pauză competițională noua campioană a judeţului Vrancea la rugby tag. Din cauza pandemiei de Covid 19, elevii care iubesc și practică acest sport nu au putut să își arate valoarea sub nicio formă deoarece competițiile sportive de orice gen au fost interzise. Cu toate că nu prea au avut mult timp la dispoziție pentru a se pregăti, elevii de la Bordești au câştigat locul I, la Olimpiada Națională a Sportului Școlar, etapa de județ, desfășurată la Sala de Sport a Liceului cu Program Sportiv Focșani. Competiția a fost organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea, prin profesorii Romeo Păun și Cătălin Răileanu de la Liceul cu Program Sportiv din Focșani. În urma meciurilor disputate, locul I le-a revenit celor de la Şcoala Gimnazială „Învăţător Gheorghe Asănache” din Bordeşti – profesor, antrenor Aurel Şelaru, locul II Şcoala Gimnazială Vârteşcoiu, profesor Laurenţiu Bosnea, locul III Școala Coroteni, profesor Liliana Toader Botan și locul IV celor de la Şcoala Gimnazială „Alexandru Vlahuță” Gugești, profesor Valentin Grecu.

Din echipa de la Bordești au făcut parte următorii jucători: Miruna Bălănică, Gabriela Pepeneață, Matteo Iancu, Aurelian Vlad, Cristian Marinescu, Cosmin Narcis Bălănică, Carmina Streche, Octavian Nițu, Andreea Encea, Daniel Spiridon, Gylia Tătaru și Marian Stejar. Un meci la fel de antrenant și așteptat de toți participanții a fost al şcolarilor din clasele primare unde s-au întâlnit reprezentativele de la Școala Coroteni – Slobozia Bradului și de la Școala Gimnazială „Învăţător Gheorghe Asănache” din Bordeşti, cei care de fapt participă an de an la astfel de competiții. La această categorie, locul I a fost adjudecat de Şcoala Coroteni, profesor Liliana Toader Botan, iar pe locul II s-au clasat şcolarii de la Şcoala Gimnazială „Învăţător Gheorghe Asănache” din Bordeşti, profesor Aurel Șelaru.

În perioada următoare vor fi stabilite locaţiile unde se vor desfăşura fazele de zonă ale gimnaziadei şi unde judeţul Vrancea va fi reprezentat de Şcoala Gimnazială „Învăţător Gheorghe Asănache” din Bordeşti la gimnaziu și Şcoala Coroteni la primar. Iată că acolo unde se muncește, se văd și rezultatele chiar dacă echipele participante provin din mediul rural și, așa cum spun profesorii, nu au săli de sport unde să își desfășoare activitatea de educație fizică, așa cum se cuvine. „La noi rugby a devenit o tradiție de mai mulți ani și am demonstrat în felul acesta că localitatea Bordeşti are valoare, are tradiţie şi cu toţii trebuie să ne ocupăm de valorile care ne definesc. Le mulţumesc elevilor pentru dăruirea de care au dat și dau dovadă, părinţilor care ne sunt mereu aproape, doamnei director Daniela Burducea şi Anicuţei Rotaru, din partea Consiliului Local de Dezvoltare. De asemenea, mulțumesc și autorităților locale, primarului Adrian Gavrilă şi tuturor consilierilor locali din Bordeşti, care ne sprijină tot timpul. Am avut încredere în elevii mei și iată că am reușit”, a spus profesorul Aurel Şelaru, de la Bordeşti.

În altă ordine de idei, tot săptămâna aceasta, s-a desfășurat la Sala de Sport din Dumitrești etapa pe centru zonal la fotbal fete și băieți gimnaziu. La fotbal băieți gimnaziu, locul I a fost câștigat tot de elevii de la Şcoala Gimnazială „Învăţător Gheorghe Asănache” din Bordeşti – profesor Aurel Șelaru, locul II Școala Jitia- profesor Costeluța Tudose, locul III Liceul Teoretic „Grigore Gheba” Dumitrești, profesor Marius Bodoc și locul IV Școala Gimnazială Chiojdeni, profesor Liviu Bodoc. La fotbal fete gimnaziu, locul I a fost câștigat de Școala Jitia, iar pe locul II s-au clasat fetele de la Şcoala Gimnazială „Învăţător Gheorghe Asănache” din Bordeşti. Nu au participat la nici o competiție sportivă elevii de la Școala Vintileasca, cei care în trecut erau tot timpul prezenți la astfel de manifestări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?