Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Elevul bătăuș de la Adjud: Dacă eram lăsat îi făceam felii de salam! ISJ: Este un eveniment unic la nivelul unităților de învățământ din Vrancea

Elevul de 17 ani care i-a lovit ieri pe directorul și un profesor al Colegiului Tehnic Gheorghe Balș din Adjud a continuat cu amenințările la adresa acestora. Mai exact, în timp ce era dus cu mașina poliției către arestul IPJ Vrancea, pe numele acestuia fiind emisă o ordonanță de reținere de 24 de ore, elevul problemă a făcut o filmare, pe care a postat-o pe TikTok, în care spune că dacă era lăsat „îi făceam felii de salam“, referindu-se la cei doi profesori.

Bă, nu știu cum vedeți voi treaba….sunt în mașina de poliție…în fața mea e o cameră video și e înregistrat tot…(…) nu de alta, dar îi făceam felii de salam!“, susține acesta pe tikTok. Click AICI pentru VIDEO!

Față de tânărul de 17 ani din Ploscuțeni, Parchetul de pe lângă Judecătoria Adjud a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Prin intermediul unui comunicat de presă, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Vrancea „își exprimă regretul și îngrijorarea” și arată că „acest eveniment este unic la nivelul unităților de învățământ din județul Vrancea”.

În data de 9 martie 2022, la Colegiul Tehnic „Gheorghe Balș” Adjud, un elev care a pătruns în stare de ebrietate în incinta unității de învățământ, a lovit pe directorul liceului și pe un alt cadru didactic. Polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară s-au deplasat la unitatea de învățământ, fiind întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii a două  infracțiuni de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice. Elevul a fost reținut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice. Față de evenimentele regretabile petrecute în unitatea de învățământ din Adjud, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Vrancea își exprimă regretul și îngrijorarea, condamnând cu fermitate gestul acestui elev care plasează într-o lumină nefavorabilă eforturile comunității școlare de a crea un climat propice desfășurării actului educațional. Inspectoratul Școlar Județean Vrancea îi asigură pe elevi, părinți și cadre didactice că acest eveniment este unic la nivelul unităților de învățământ din județul Vrancea și de natură să amplifice acțiunile pentru menținerea stării de siguranță în perimetrul și în zonele adiacente unităților de învățământ”, se arată în comunicatul semnat de inspectorul școlar general, prof. Gabriela Daniela Marchitan.

Vă reamintim că un elev în vârsta de 17 ani l-a lovit miercuri pe directorul Colegiului Tehnic Gheorghe Balș din Adjud, profesorul Marian Mitrofan. Incidentul a avut loc in incinta unității școlare, elevul în cauză lovindu-l cu piciorul în spate pe directorul Mitrofan. Același elev a lovit și un profesor căruia i-a dat un pumn în față, pentru că ar fi intervenit în apărarea directorului. Incidentul a fost surprins de camerele de supraveghere ale unității școlare. Incidentul a fost raportat la 112, iar la fața locului a fost trimis un echipaj de poliție. Ulterior, cercetările au fost preluate de IPJ Vrancea sub coordonarea unui procuror.

Astăzi (miercuri-n.r.), ora 12.18, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Adjud au fost sesizați direct de către un profesor al unui liceu din municipiul Adjud, despre faptul că, în timp ce se afla pe holul unității de învățământ, pe fondul unui conflict spontan, a fost lovit în zona spatelui, iar un alt profesor a fost lovit în zona feței, de către un elev, în vârstă de 17 ani, din clasa a X-a. Polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară s-au deplasat la fața locului, fiind întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice. Tânărul a fost reținut pentru 24 h, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice“, se arăta într-o informare de miercuri seara a IPJ Vrancea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?