Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Doi adolescenți de 16 ani au tâlhărit un bărbat, iar banii i-au cheltuit pe băutură, țigări și femei

Doi adolescenți din Mărășești, ambii în vârstă de 16 ani, au atacat în vara anului trecut un bărbat care le era și rudă, în propria sa locuință, luând de la acesta toți leii, dar și valuta pe care o avea asupra lui. Tâlharii știau că bărbatul avea bani, deoarece unul dintre ei îl ajutase la tăiat iarba și văzuse când acesta schimbase niște lire sterline pentru a-l plăti și a cumpăra bere, pentru a-i „cinsti”. Ulterior, adolescenții s-au întors în casa părții vătămate și împreună l-au lovit cu pumnii în zona feței și a abdomenului, i-au sustras toți banii din portofel – aproximativ 700 lire sterline și 900 lei, după care au fugit. Deși bărbatul i-a recunoscut și a anunțat imediat poliția, adolescenții plecaseră deja „în viață”.

Potrivit datelor strânse în timpul anchetei, cei doi și-au chemat câțiva prieteni care fuseseră la rândul lor la mica petrecere din locuința bărbatului tâlhărit, le-au dat câte 10 – 20 de lire sterline, iar împreună au plecat cu două taxiuri spre Focșani. La Tișița, tinerii au fost surprinși pe camerele de supraveghere din incinta stației peco cumpărând țigări, mâncare și băuturi, iar odată ajunși în Focșani au achitat cursele în lire sterline. Ulterior, tinerii au schimbat valuta în lei, iar apoi au folosit banii pentru a beneficia de favoruri sexuale într-o locație situată în proximitatea intersecției Ceasul Rău din Focșani. Întorși în Mărășești, adolescenții au fost identificați, iar organele de cercetare ale poliției judiciare au reușit să ridice puțin peste 670 de lei de la amicii adolescenților.

Și, chiar dacă persoana vătămată nu și-a recuperat prejudiciul, a decis să se împace cu adolescenții. Aceasta, dar și faptul că cei doi sunt tineri și nu au antecedente, a cântărit mult în hotărârea pronunțată de instanță. Inițial, judecătoria a dispus ca unul dintre inculpați să fie supravegheat de către mamă, sub atenta monitorizare a Serviciului de Probațiune Vrancea, în timp ce al doilea urma să fie internat într-un centru educativ pe o perioadă de 2 ani. Ulterior, în apel, sentința a fost modificată. Admite apelul formulat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Panciu. Desfiinţează, în parte, sentinţa penală pronunţată de Judecătoria Panciu şi, în rejudecare: Înlătură dispozițiile privind soluționarea laturii penale în privința ambilor inculpați. (…) dispune luarea față de inculpații (…) a măsurii educative neprivative de libertate a asistării zilnice pe o perioadă de 4 luni, pentru tâlhărie calificată, (…) obligă pe inculpații (…) să urmeze un curs de formare profesională, să nu se apropie şi să nu comunice cu victima şi să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Vrancea la datele fixate de acesta. Dispune ca supravegherea respectării obligaţiilor stabilite să fie coordonată de Serviciul de Probaţiune Vrancea. Constată că inculpatul minor (…) a fost reținut și arestat preventiv de la 17.06.2021 la zi, iar inculpatul minor (…) a fost arestat preventiv de la 18.06.2021 până la 02.11.2021. (…) constată încetată de drept măsura preventivă a arestării preventive dispusă faţă de inculpatul (…). Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului, dacă nu este arestat în altă cauză. (…) confiscă, în folosul statului, de la de la fiecare dintre inculpații (…) a sumei de câte 112 lei și 350 lire sterline (echivalentul în lei la cursul BNR de la data plății, se arată în hotărârea definitivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?