Cătălin Toma: „Conectivitatea, componenta verde și digitalizarea sunt prioritare în PNRR”

0
2105

Se fac demersuri pentru demararea procedurilor de delegare a gestiunii serviciului de colectare și transport a deșeurilor. În acest sens, joi a avut loc Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ”Vrancea Curată”, ședință la care au participat reprezentanții UAT-urilor din județ. În acadrul acestei întâlniri s-au luat mai multe decizii privind statutul asociației, dar și cu privire la contractul de asociere al ADI ”Vrancea Curată”.

A fost prezentat stadiul proiectului Sistem de Management Integrat al Deșeurilor, care se află în etapa de atribuire prin licitație publică a serviciilor pentru operarea Centrului de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) de la Haret și a fost eliberat aproape în totalitate amplasamentul de la Haret unde va fi construită una dintre celulele CMID.

În altă ordine de idei, edililor li s-au prezentat oportunitățile de finanțare din fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), începând din acest an. Este vorba despre extinderea sistemelor de apă și canalizare, reabilitarea și creșterea eficienței energetice a clădirilor, realizarea de piste pentru biciclete și stații de reîncărcare pentru mașini electrice, modernizarea cabinetelor de asistență medicală, educație, turism și cultură. „În zilele următoare doresc să avem cu dumneavoastră, reprezentanții UAT-urilor, o discuție aplicată, să facem un grup de lucru pentru proiectele europene care pot fi accesate. Conectivitatea, componenta verde și digitalizarea sunt prioritare în PNRR”, a afirmat Cătălin Toma, președintele CJ Vrancea.

Primarul comunei Soveja, Ionuț Filimon, a arătat că a participat la Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Vrancea Curată”, „alături de colegii primari din județ, ședință la care s-a discutat despre oportunitățile pe care localitățile le au prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Acest lucru a fost subliniat de președintele CJ Vrancea, Cătălin Toma, care și-a manifestat disponibilitatea de a avea discuții aplicate cu fiecare primar în vederea identificării soluțiilor concrete pentru specificul fiecărei comunități din județul Vrancea”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here