Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Un patron și-a închis un fost angajat în garaj, l-a bătut și amenințat că îi taie mâinile cu toporul

Un surăian de 41 de ani trebuie să explice în fața judecătorilor un gest de „prietenie” față de un fost angajat, pe care l-a lovit și l-a închis în garaj, amenințându-l în mod constant că îi va tăia mâinile cu un topor. Faptele bărbatului ar fi fost comise în ianuarie 2019, în intervalul orar 11.20 – 13.20, la tot incidentul fiind prezenți atât fratele inculpatului, cât și un alt angajat al acestuia. De menționat că în 2005, inculpatul a fost condamnat tot pentru o infracțiune similară – lovire sau alte violențe, la plata unei amenzi penale, pedeapsă din care a fost reabilitat în noiembrie 2020 prin hotărârea instanței, adică după incidentul pentru care a fost trimis acum în judecată.

Și, chiar dacă procurorii au întocmit acum rechizitoriul pe numele său, inculpatul nu a recunoscut nicio clipă că ar fi greșit cu ceva sau că fostul său angajat l-ar fi vizitat în garajul său, în ciuda faptului că partea vătămată avea chiar un mesaj pe telefon prin care era stabilită întâlnirea la acea dată, pentru „reglarea conturilor”. Reglarea însemna de fapt stingerea unei datorii salariale pe care inculpatul ar fi avut-o la partea vătămată, care îi fusese angajat o perioadă în Germania. În schimb, ajuns în garajul din Suraia, fostul angajat a fost lovit cu pumnul de mai multe ori în zona capului, dar și cu capul în nas, după care a fost lipsit de libertate.

Conflictul a pornit de la faptul că inculpatul a auzit o înregistrare din care reieșea că partea vătămată ar fi comentat la adresa familiei sale. Așa că i-a aplicat corecția fizică, apoi a încuiat ușa garajului în care se aflau și l-a amenințat pe fostul angajat că îi va tăia mâinile. Partea vătămată a ieșit din garaj abia după ce fratele inculpatului a intervenit, iar imediat după, a și anunțat poliția. Ancheta nu a decurs tocmai rapid, pentru că doar declarațiile părții vătămate indicau faptul că incidentul a existat. Cealaltă persoană prezentă atunci, angajat al inculpatului, a declarat inițial că nici nu se afla în Vrancea, după care a revenit și a recunoscut că a ascuns adevărul deoarece își avea locul de muncă la surăian și, în plus, cumpărase de la acesta o mașină pe care nu apucase încă să o treacă pe numele său, așa că depindea de acesta. În urma cercetărilor, bărbatul de 41 de ani a fost trimis în judecată pentru lovire sau alte violențe și lipsire de libertate. Pentru toate acestea, fostul său angajat a precizat că are pretenții de 30.000 de lei, ca daune morale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?