Ediția: Sâmbătă 21 septembrie 2024 Nr. 6719
Ediția: Sâmbătă 21 septembrie 2024 Nr. 6719

Semestrul II începe mâine în format fizic pentru toți elevii vrânceni 

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Vrancea a anunțat astăzi că luni, 17 ianuarie 2022, toți elevii vrânceni vor merge fizic la școală. Vineri, într-o conferință de presă la care au participat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, și Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, s-a stabilit că ,,toate școlile din România vor putea să funcționeze cu prezență fizică de luni, însă clasele care au trei cazuri de infectare cu noul coronavirus pe o perioadă de șapte zile consecutive trec în sistem online”.

Inițial, situația prezentată de IȘJ Vrancea în ceea ce privește revenirea elevilor vrânceni la cursuri arăta că două școli și o grădiniță din Vintileasca vor începe semestrul al II-lea online, și asta pentru că rata de infectare în localitate este mare, în timp ce rata de vaccinare este mică. Cătălin Mocanu, purtătorul de cuvânt al IȘJ Vrancea a explicat că ,, la Vintileasca apar cele trei școli în online, întrucât situația a fost redactată pe ordinul comun vechi. Cel nou, după cum știți, a apărut vineri seară. Mâine va fi actualizată situația, în funcție de prevederile ordinului comun nou. În concluzie, mâine, toate școlile Vrancei sunt în format fizic”.

Textul integral al noului ordin comun al celor două ministere privind siguranţa sanitară în mediul şcolar, se poate citi/descărca, accesând următorul linkOrdin-Comun-MSME_82_3030_14.01.2022_Download

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?