ULTIMA ORĂ! Primarul Misăilă: Colegiul Unirea va avea cel mai modern Centru de științe aplicate din regiune

0
1445

După ce la finele anului trecut am predat către Liceul de Artă ”Gh. Tattarescu” noul sediu, situat lângă Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vrancea, astăzi am participat la ședința Comisiei Tehnico-Economice din cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, unde am discutat despre obiectivul de investiții ”Reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea Centrului de științe aplicate – Colegiul Național Unirea”

Este o bucurie să știi că acest proiect a devenit o prioritate la nivelul Ministerului Dezvoltării și că acest prestigios Colegiu din Municipiul Focșani va avea cel mai modern Centru de științe aplicate din regiune.

Până la demararea investiției vor mai trebui refăcute câteva studii, în așa fel încât viitorul Centru de științe aplicate să fie și 100% prietenos cu mediul. Tocmai de aceea vom propune ca încălzirea și alimentarea cu energie electrică să se facă prin intermediul panourilor termovoltaice și a panourilor fotovoltaice.

Realizarea Centrului de științe aplicate de la Colegiul Național ”Unirea” presupune conversia vechii săli de sport în bibliotecă multimedia, extinderea acesteia cu un corp nou de clădire care cuprinde laboratoare noi și spații conexe.

Documentația tehnică propune acomodarea în cadrul obiectivului a următoarelor destinații și funcțiuni:
– 2 laboratoare de fizică aplicată;
– 1 laborator de științe integrate;
– 2 laboratoare de chimie aplicată;
– 2 laboratoare de biologie;
– 3 laboratoare de informatică;
– 1 centru multiplicare;
– 1 sală multifuncțională cu o capacitate de 150 – 180 locuri;
– 1 laborator multimedia (prelucrare imagine și tipografie digitală);
– 2 laboratoare de robotică;
– 2 cabinete pentru personalul didactic;
– 1 bibliotecă multimedia.

Documentația tehnică propune echiparea și dotarea întregului obiectiv cu mobilier specific destinațiilor fiecărui laborator, computere, servere, table digitale interactive, imprimante 3d, tipografii digitale, kit-uri de robotică, aparatură și ustensile pentru laboratoarele de fizică, biologie și chimie.

Așa cum am mai spus, facem din educație o prioritate pentru Municipiul Focșani și investim în infrastructura școlară pentru a oferi condiții optime de studiu și de performanță pentru TOȚI copiii noștri

La Focșani am finalizat primul sediu al unui liceu din ultimii 30 ani și reabilităm energetic și sediile mai multor școli și licee – Colegiul Economic ”Mihail Kogălniceanu”, Școala Gimnazială ”Anghel Saligny”, precum și cantina Colegiului Tehnic ”Valeriu D. Cotea”.

Nu în ultimul rând, suntem și faza de implementare a unor proiecte prin care reabilităm și dotăm două grădinițe și o creșă – Grădinița nr. 18, Grădinița nr. 16 și Creșa nr. 7!

sursă foto și text: Cristi Valentin Misăilă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here