Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Gală românească de operetă la Ateneul Popular din Focșani

Sala mare a Ateneului focșănean va găzdui Gala românească de operetă, un eveniment susținut de Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” din București. Evenimentul va avea loc în săptămâna dedicată culturii, pe 17 ianuarie, de la 18,30 iar banii strânși din vânzarea biletelor vor merge în contul Burselor Pastia. Reprezentanții Ateneului Popular au anunțat că va fi „o seară absolut încântătoare, cu nume de autori, interepreți și piese foarte cunoscute, din repertoriul românesc: Gherase Dendrino, Marius Țeicu, Filearet Barbu, Florin Comișel, Eugen Doga, George Grigoriu, Ciprian Porumbescu, Iosif Ivanovici. Orchestra Teatrului de Operetă va acompania soliști de renume precum Bianca Ionescu Ballo, Tina Munteanu, Gabriela Daha, Daniela Bucșan, George Vîrban, Florin Ganea, Valentino Tiron, Anton Zidaru.

Conducerea Ateneului Popular „Mr. Gh. Pastia” a anunțat că programul acțiunilor culturale pentru luna ianuarie a fost realizat în baza sugestiilor publicului focșănean. Ianuarie începe anul. Eminescu e în gândurile noastre precum Unirea. Doi dintre cei mai mari oameni ai țării – Mihai Eminescu și Alexandru Ioan Cuza – au stat și stau de veghe neamului românesc. În 1859 venirea pe tronul țării a domnitorului Alexandru Ioan Cuza, cel care a marcat naşterea României, l-a găsit pe Mihai Eminescu, învățăcel la Cernăuți, în plină formare intelectuală ce a condus mai târziu la numeroase articole, cronici și publicații cu caracter politic, istoric și social-economic, apărute în presa vremii. În acele timpuri destul de încercate personalitățile celor doi au contribuit la propășirea materială și culturală a poporului român. Din 15 ianuarie – Ziua Culturii și până pe 24 ianuarie – Ziua Unirii vă invităm la o paletă largă de evenimente, între care sperăm să vă regăsiți bucuria de a asculta, a vedea, a trăi momente unice pentru suflet, se arată în comunicatul Ateneului Popular.

În programul acțiunilor culturale pregătite pentru luna ianuarie se regăsesc evenimente precum Workshop de teatru-punere în scenă a unui basm/poem cu sprijinul Teatrului Municipal, Corurile și cultura – spectacol eveniment cu participarea corurilor locale de copii, Spectacol susținut de Corul Pastorala, recital Cvartet Musica Vica, Recital de bursier Pastia cu Johann Eduard Groza, Concert Orchestra de Cameră Unirea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?