Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Echipe formate din veterinari și polițiști vor verifica autoturismele personale pentru a monitoriza transportul porcilor și cărnii de porc

Echipe mixte formate din veterinari și polițiști vor verifica autoturismele personale pentru a monitoriza transportul porcilor și cărnii de porc din localitățile cu focare de Pestă Porcină Africană (PPA). Planul de măsuri cu acțiunile ce vor fi derulate în județ pe perioada Sărbătorilor de Iarnă a fost aprobat, ieri, în cadrul Colegiului Prefectural. Reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vrancea au anunțat că, pentru prevenirea toxiinfecțiilor alimentare și a PPA, vor fi intensificate controalele sanitar veterinare. Verificările vor viza atât magazinele alimentare, abatoarele, restaurantele, depozitele alimentare dar se va acorda o atenție specială transportului de animale și carne. Controalele vor fi realizate de echipe mixte formate din reprezentanți ai DSVSA și ai Poliției și vor viza atât documentele de transport dar și respectarea interdicțiilor referitoare la transportul animalelor și a cărnii de porc din zonele cu restricții din cauza focarelor de PPA. „Vor fi verificate în trafic, cu sprijinul reprezentanților IPJ, mijloacele auto proprietate personală, în vederea verificării mișcării porcilor vii, provenite din gospodăriile populației situate în zonele afectate, precum și a cărnii proaspete de porc, a cărnii tocate, a cărnii preparate și a produselor din carne de porc, destinate consumului propriu și care au fost obținute de la porcii proveniți din exploatațiile non-profesionale situate în zonele aflate sub restricții ca urmare a evoluției unor focare de PPA”, se arată în planul de măsuri stabilite de DSVSA pentru perioada Sărbătorilor de Iarnă.

Veterinarii precizează că este interzisă tăierea porcilor, în scopul comercializării cărnii, în alte localuri sau spații decât cele autorizate sanitar veterinar. În plus, carnea rezultată în urma sacrificărilor tradiționale în gospodării este destinată consumului familial și este interzisă comercializarea acesteia și a produselor din carne rezultate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?