Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Avertisment pentru două supermarket-uri din Focșani

Două supermarket-uri din Focșani au fost sancționate cu avertisment, ieri, de inspectorii Direcției Agricole Vrancea pentru etichetarea neconformă a legumelor și fructelor. Sancțiunile au fost dispuse în urma verificărilor realizate la nivelul municipiului de către consilieri din cadrul Serviciului monitorizare, inspecţii tehnice, verificare şi control în domeniul agriculturii şi industriei alimentare şi statistică agricolă. Controalele au vizat respectarea conformității cu standardele de comercializare a legumelor și fructelor. Verificările sunt realizate în conformitate cu tematica de control stabilită la nivelul Ministerului Agriculturii. Controalele de conformitate vizează loturile de legume și fructe comercializate prin rețelele en-detail/cash&carry , tip market-uri/supermarket-uri/hipermarket-uri. Controalele au drept scop depistarea, sancționarea și eliminarea tuturor abaterilor de la legislația specifică din domeniul producerii, depozitării, transportului și comercializării legumelor şi fructelor proaspete, provenite din producția autohtonă, import și comerț intraunional, în rețelele menționate.

Și două magazine din Panciu au fost sancționate cu avertisment de inspectorii Direcției Agricole pentru etichetarea neconformă a legumelor și fructelor. Sancțiunile au fost dispuse în urma controalelor efectuate vineri, 10 decembrie.

Verificările au fost demarate după ce noul ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, a dispus intensificarea acțiunilor de control privind verificarea modului de respectare a legislaţiei specifice din domeniul comercializării legumelor şi fructelor proaspete. Decizia ține cont de specificul lunii decembrie reprezentat de sărbătorile de iarnă și trecerea în noul an, când volumul vânzărilor de legume și fructe proaspete înregistrează o creștere semnificativă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?