Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

FOTO: Trei muzee din Vrancea pot fi vizitate virtual începând de astăzi

Casa Memorială „Ion Roată” din Câmpuri, Muzeul Memorial „Alexandru Vlahuţă” din Dragosloveni și Secţia de Etnografie din Crângul Petreşti pot fi vizitate virtual 

Începând cu Ziua Națională a României, încă trei obiective din cadrul Muzeului Vrancei pot fi vizitate virtual pe www.muzeedelasat.ro. Platforma online cuprinde tururi virtuale 3D interactive, fotografii și informații documentate pentru 28 de muzee din zona rurală a Moldovei. Cele din Județul Vrancea sunt: Casa Memorială „Ion Roată” din Câmpuri, Muzeul Memorial „Alexandru Vlahuţă” din Dragosloveni și Secţia de Etnografie din Crângul Petreşti. Website-ul www.muzeedelasat.ro, disponibil în limbile română și engleză, a fost creat printr-o co-finanțare a Administrației Fondului Cultural Național (AFCN). Pe lângă cele 28 de muzee, vor fi adăugate și alte obiective culturale din mediul rural. „Scopul final al proiectului este cel de a crea dorința utilizatorului de a se «transforma» într-un vizitator fizic, care plătește și susține cultura, dar și de a oferi posibilitatea celor care nu se pot deplasa fizic să exploreze unul dintre cele 28 de muzee. Platforma nou-creată și tururile virtuale au potențialul de a susține un dialog permanent între public și instituția muzeală”, a declarat Nicoleta Felea, copywriter și consilier în promovare online. 

În septembrie 2021, cele 28 de muzee au primit vizita echipei care a scanat, fotografiat și documentat fiecare obiectiv cultural, fiind parcurși peste 5.500 de kilometri. Acestea beneficiază de o pagină dedicată în cadrul platformei Muzee de la sat, care constă în tur virtual 3D interactiv, realizat cu echipament de înaltă performanță, fotografii interior-exterior, fotografii din dronă, text de prezentare și informații de contact. Acestea au rolul de a îmbunătăți imaginea muzeelor în mediul online. Totodată, turul virtual al fiecărui muzeu va putea fi vizualizat și de pe cea mai accesată și populară platformă de navigare din lume, Google Maps. Proiectul este realizat de Real Tour Ro, co-finanțat de AFCN și susținut de Radio Europa FM și De la sat, un proiect editorial independent dedicat satului românesc. Echipa este formată din patru membri: Cosmin Murarașu – manager de proiect și tehnician scanare 3D, Ionuț Teoderașcu – editor vizual și fotograf documentarist, Nicoleta Felea – copywriter și Silvia-Alexandra Nistor, traducător autorizat. 

Persoana de contact: Ionuț Teoderașcu, teoderascu@muzeedelasat.ro, 0755666172 

Resurse online: 

Facebook: www.facebook.com/muzeedelasat; www.facebook.com/delasat.ro  www.facebook.com/Real.tour.ro 

Instagram: www.instagram.com/muzeedelasat/;  www.instagram.com/dela.sat.; 

Website: www.muzeedelasat.ro; www.real-tour.ro; www.delasat.ro; www.europafm.ro

Sursa text și foto: Facebook/Muzeul Vrancei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?