Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608

Primăria Adjud va construi o creșă pe un teren donat de Gică Duță

Consiliul Local al Municipiului Adjud a aprobat ieri în ședință extraordinară de îndată acceptarea donației familiei fostului director al Direcției Silvice Vrancea, Gică Duță. Este vorba despre o suprafață de teren de 7.464 metri pătrați, pe care va fi construită o creșă. Tot acolo, va fi realizată o bază sportivă.

Deși cea mai mare parte a consilierilor PSD a votat acest proiect de hotărâre, social-democrații au dorit să știe care este termenul de timp în care va fi construită creșa și au menționat în mod expres că nu vor fi de acord ca municipalitatea să cheltuiască bani din bugetul propriu nici în viitor, în ceea ce privește racordarea la utilități și realizarea căilor de acces pentru întreg cartierul pe care familia lui Gică Duță îl va construi în acea zonă. „Prin solicitarea înregistrată la Primăria Municipiului Adjud cu nr:50841/23.11.2021, domnul Duță Gică căsătorit cu Duță Silvia-Gabriela, proprietari ai unui teren privat, situat în intravilanul municipiului Adjud, fac o ofertă de donație imobiliară a unor terenuri cu următoarele suprafețe: lotul cu numărul 7 suprafață de 2582 mp, C.F. nr. 57815, și lotul cu numărul 8 în suprafață de 4882 mp cu număr cadastral 57816 către municipiul Adjud. Actul ofertă de donație imobiliară a fost redactat la biroul notarului public Munteanu Simona Daniela în data de 23-noiembrie-2021. În conținutul actului, donatorii: Duță Gică căsătorit cu Duță Silvia-Gabriela declară că oferă ca donație Municpiului Adjud: suprafața de 2582 mp teren curți construcții, situat în intravilanul localității, tarla 7, parcela 16, înscrisă în Cartea Funciară Adjud cu nr. 57815 având destinația grădiniță; suprafața de 4882 mp teren curți construcții, situat în intravilanul localității, tarla 7, parcela 16, înscrisă în Cartea Funciară Adjud cu nr. 57816 având destinația bază sportivă. Donatorii donează suprafațele amintite în scopul trecerii acestestora în domeniul public al Municipiului Adjud având destinațiile amintite mai sus, care vor deservi toate proprietățile adiacente respectând totodată toate prevederile incluse în PUZ“, se arată în referatul care însoțește proiectul de hotărâre.

Creșa pe care municipalitatea o va construi cu finanțare de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA ) va avea 11 grupe de copii cu tot ceea ce este necesar pentru desfăşurarea activităţilor educaţionale pentru un număr de maxim 110 copii cu vârsta sub 3 ani.

Inițial, municipalitatea a intenționat să construiască această creșă chiar în centrul orașului, în vecinătatea Colegiului „Gh. Balş”. Numai că acel teren se află într-un litigiu după cum a susținut grupul consilierilor PSD din CL Adjud, care nu a votat acel proiect de hotărâre. „Terenul pe care Primăria Adjud intenționează să construiască creșa se află în litigiu, pe rolul instanțelor judecătorești, ori până la rămânerea definitivă și irevocabilă a unei hotărâri, care să ateste cine este proprietarul de drept, acest teren nu poate fi grevat de alte sarcini și implicit nu i se poate da o destinație sau alta. Există și un proces la CEDO care vizează tot acest litigiu dintre societatea comercială și Primăria Adjud“, au susținut social democrații adjudeni.

Ulterior, fostul director al Direcției Silvice Vrancea, Gică Duță, care deține 15 hectare de teren în municipiul Adjud, pe care intenționează să construiască un cartier de locuințe, și-a arătat disponibilitatea de a dona aproximativ 5 hectare de teren municipalității pe care să fie construită creșa și un teren de sport. Pentru că din actul de donație rezulta că aproximativ 3 hectare de teren vor fi folosite pentru realizarea unor drumuri, consilierii PSD din CL Adjud s-au opus proiectului de hotărâre susținând că prin acest artificiu, dezvoltatorul imobiliar ar scăpa de costurile legate de realizarea căilor de acces și a infrastructurii locale care ar urma să fie realizată pe banii Primăriei Adjud.

Ulterior, actul de donație a fost făcut pentru 7.464 metri pătrați de teren pe care va fi construită creșa și un teren de sport. În plus, hotărârea aprobată ieri în ședință extraordinară prevede clar că „infrastructura tehnico-edilitară aferentă terenurilor donate (apă, canal, electricitate) precum și toate celelalte obligații prevăzute în PUZ rămân în sarcina dezvoltatorului“.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, primarul Adjudului, Florin Nechifor, precizează: „Vom avea creșă la Adjud! Consiliul Local al Municipiului Adjud a votat astăzi, în ședință extraordinară, acceptarea ofertei de donație imobiliară având ca obiect 2 terenuri în suprafață totală de 7.464mp în scopul includerii în domeniul public al UAT Adjud și al predării amplasamentului, pe perioada construirii creșei, către Compania Națională de Investiții. Investitorul a acceptat condițiile impuse de către Consiliul Local și și-a asumat, inclusiv în textul hotărârii de consiliu, ca după preluarea celor două terenuri de către UAT Adjud, să-și mențină obligațiile referitoare la asigurarea utilităților. Astfel, infrastructura tehnico-edilitară – electricitate și apă/canal – vor rămâne în sarcina dezvoltatorului, imobilele terenuri ce constituie obiectul donației vor deveni bunuri de uz și interes public. Proiectul de hotărâre privind acceptarea donației a fost votat cu unanimitate de voturi de toți consilierii prezenți la ședință (11 consilieri PNL și 4 consilieri PSD).”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?